Çiftçi babanın çiftçi kızına ödül

Girişimci Kadın Çiftçiler Yarışması'nda Mehmet Sayan'ın kızı Fatma Sayan da ödül aldı

19 Ekim 2017 Perşembe 20:33
Çiftçi babanın çiftçi kızına ödül

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca gerçekleştirilen “Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni’ dün Ankara’da yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı törende Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’ın kızı Fatma Sayan 'Genç Girişimci' olarak ‘Adaçayı’ ile ödül aldı. 

“Girişimci Kadın Çiftçiler Yarışması” Ankara’da düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, konuşmaların ardından ödül alan kadın çiftçilerin isimlerini açıklarken, ödülleri de Bakan Fakıbaba ile birlikte verdi.


Yarışmada Jüri özel ödülünü, "Dağların Ekmeği Ballandı" projesiyle Aydın'dan Hafize Altınay, birincilik ödülünü "Gelenekten Geleceğe Sumak Ekşisi" projesiyle Kahramanmaraş'tan Sultan Kaçamaz, ikincilik ödülünü "Çıtır Çileğim" projesiyle Batman'dan Lale Basut ve üçüncülük ödülünü de "Ayşe Hanım'ın Çiftliği" projesiyle Samsun'dan Ayşe Akkuş aldı. Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan'ın kızı Fatma Sayan da 'Adaçayı' ile 'Genç Girişimci' ödülünü aldı. Ödül töreninde Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Halit Yıldırım da Fatma Sayan'ın mutluluğunu paylaştı. 

PROF. ÖZÇATALBAŞ DA JÜRİ ÜYESİYDİ

Yarışmada hemşehrimiz Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş da jüri üyeliği yaptı. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Özçatalbaş, "Y
arışma Kırsal alanda kadınların girişimci özelliklerini görmek ve üretimdeki gücünü anlamak bakımından son derece önemli olmuştur. Toplumda önemli bir farkındalık oluşturmuştur. Yakın gelecekte kadınların kırsal alanda çok daha güçlü olarak yer almasını sağlayacak teşviklerin devam edeceği anlaşılmaktadır. Bu girişimlerin sektöre dinamizm ve sosyo ekonomik bakımdan büyük yarar getireceği açıktır. Türiye'de ilk kez yapılan böyle bir etkinlikte jüri üyesi olmaktan  mutluluk duydum. Doğrusu birbirindedn değerli projelerle karşılaştık. Kazanan projelerin sahiplerini ve aileleri gönülden kutluyoruz, projelerin çarpan etkisinin yüksek ve kırsalda örnek çalışmalar olacağına inanıyorum." dedi. 



 

Son Güncelleme: 20.10.2017 01:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.