Çorum Şeker satıldı

Çorum Şeker Fabrikası ihalesini Safi Katı Yakıt A.Ş 528 milyon lira bedelle kazandı.

09 Nisan 2018 Pazartesi 15:37
Çorum Şeker satıldı

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Çorum Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. En yüksek teklifi 528 milyon TL ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi. 
Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Çorum ve Yozgat şeker fabrikalarının özelleştirilme sürecinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün gerçekleştirildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığında (ÖİB) yapılan görüşmede Çorum Şeker Fabrikası için 8 şirket katıldı. 
İhalede ilk olarak kapalı zarflarda elemeli teklifler alındı, ilk turun en yüksek teklifi 250 milyon TL olarak belirlendi. Açık artırmada başlangıç tutarı 441 milyon lira olarak belirlendi, arttırmada Doğuş Grubu çekildi. Açık artırmanın sonunda en yüksek teklifi 528 milyon TL ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi. 
Teknik olarak sonuçlanan ihalenin neticesi, komisyonun nihai kararının onaya sunulmasının ardından kamuoyuna duyurulacak

SAFİ HOLDİNG HAKKINDA

1980'li yıllarda kömür üretimi ve pazarlamasına İstanbul'da başlayan SAFİ KÖMÜR, sektörde edindiği tecrübe ve bilgi birikimi ile 1995 yılında ithal kömür sektöründe faaliyet göstermek amacı ile Kocaeli Gebze'de ilk fabrikasını kurmuştur.

SAFİ KATI YAKIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. olarak sektördeki faaliyetine kömüre değer katan SAFİ KÖMÜR markası ile devam etmektedir.

SAFİ KÖMÜR; kalitesi, sürekliliği, ekip tecrübesi ve dinamizmi ile kömür sektörünün önde gelen markasıdır.

1999 yılında Rusya Federasyonu'nun tüm dünyada tanınan ve Sibirya Kuzbass bölgesinin en büyük linyit rezervlerine sahip kömür üreticisi olan Krutrade A.G ile çalışmaya başlamış olup, bugün Türkiye'deki en büyük distribütörüdür.

Bugüne kadar istikrarlı bir şekilde sadece Krutrade A.G ile çalışmış olan şirketi, SAFİ KÖMÜR markasının başarısını bu istikrar, pazar politikası ve hakimiyetine borçludur.

Tüm Türkiye'de kurduğu bayilik ağı ile sektördeki faaliyetlerine Dilovası, Samsun, Trabzon, Ceyhan-Adana ve Artvin-Borçka'da  bulunan fabrikalarda devam etmekte olan şirket Krutrade A.G tarafından senede 1.000.000 MT kömür ithalatı yapmaktadır.

Son Güncelleme: 09.04.2018 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydın Aydın 2018-04-10 08:27:45

Çorum Şeker Fabrikası'nı satın alan firmayı öyle bir anlatmışsınız ki sanki ortaklarından biri de sizlersiniz?

Avatar
adil 2018-04-10 09:54:02

sarmanız gereken haberi yapan değil bence aydın aydın adam verilen bilgiyi girmiş asıl konu şeker fabrikalarımız satılıyor ve bunun sonu nereye gidecek konu bu

Avatar
adsiz 2018-04-11 00:42:24

Buna keçi can derdinde.Kasap yağ derdinde denir
Bu kadar güzel anlatılan bir şirkete bu kadar yüksek bir meblağ ihale etmek .