Firmalar Terminal ihalesine girdi

Terminal’de satışı yapılmayan iş yerleri için ikinci kez düzenlenen ihale Belediye Meclis...

22 Ocak 2015 Perşembe 15:26
 Firmalar Terminal ihalesine girdi


Terminal’de satışı yapılmayan iş yerleri için ikinci kez düzenlenen ihale Belediye Meclis Salonu’nda Ekrem Demirten başkanlığındaki ihale komisyonu tarafından gerçekleştirildi. Otobüs işletmecilerinin de katıldığı ikinci ihalede, en yüksek ilgi yine tuvaletlerin ihalesinde yaşandı.


Toplam 19 işyerinin kiralandığı ihalede ulaşılan toplam kira bedelleri KDV hariç 921 bin 150 TL olarak gerçekleşti.


İlk ihalede muammen bedelleri 120 bin TL olarak açıklanan şehirlerarası otobüs yazıhanelerinin bedelleri 78 bin TL’ye düşürülürken, ikisi ikişer dükkan olmak üzere 5 kişinin katıldığı ihalede toplam 7 dükkan talipli buldu.


İlçeler için ayrılan yazıhanelerden de 10 tanesi alıcı buldu. Otobüs ve ilçe yazıhaneleri için rekabet ortamı yaşanmazken, bir önceki ihalede taliplisi çıkmayan Emanetçi Dükkanı 12 bin TL muammen bedelden ihaleye çıkarıldı. 4 taliplinin rekabet ettiği ihalede, Emanetçi Dükkanı 35 bin TL’ye kiralandı.


Öte yandan ilk ihalenin rekor fiyatına sahip olan ve 200 bin TL’ye kiralanan tuvalet, ihaleyi alan şahsın sözleşmeyi yapmaması gerekçesiyle ikinci kez ihale edildi. 96 bin muammen bedelde herhangi bir indirim yapılmazken, ihaleye 6 kişi katıldı. İkinci ihalenin en yüksek ve ilgi gören kısmını oluşturan tuvalet ihalesi, 181 bin TL fiyatla Cafer Sarıaltın tarafından kiralandı.









Son Güncelleme: 22.01.2015 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.