Hindistan tamam, sırada Fransa var. Uluslararası pazarlara girdik

Ticaret ve Sanayi Odası, Ekonomi Bakanlığı’nın KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi’nin...

02 Eylül 2014 Salı 16:06
 Hindistan tamam, sırada Fransa var. Uluslararası pazarlara girdik


Ticaret ve Sanayi Odası, Ekonomi Bakanlığı’nın KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi’nin devamı niteliğindeki Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi’ni hayata geçirdi. Çorumlu sanayici ve işadamları Hindistan’ı ziyaret etti, yakında  Fransa’ya gidiyor.


TSO’dan yapılan açıklamada,  Çorum’un dış ticaret potansiyelini ve yerel firmaların uluslararası pazarda rekabet gücünün artırılmasının desteklenmesi Stratejik Planı’nı kendisine hedef olarak belirleyen Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu amaçla daha önce hayata geçirdiği Ekonomi Bakanlığı’nın KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi’nin devamı niteliğindeki Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi’ni hayata geçirdiği bildirildi.


HİNDİSTAN’DA GRAİN TECH CLUSTER MARKASI


Çorum’da Gıda İşleme Makineleri kümesinde yer alan 14 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen UR-GE Projesi kapsamında proje ortakları, 21-24 Ağustos 2014 tarihleri arasında Hindistan’da düzenlenen Grain Tech India 2014 Fuarı’na Grain Tech Cluster markasıyla katıldı. ‘Gıda işleme makineleri teknolojisinde ihtiyacınız olan her şey’ sloganı ile Çorum’un gıda işleme makinelerini konusundaki yeteneklerini bütün dünyaya tanıtmak üzere Hindistan’daki fuara katılan paydaşlar, burada gerek ikili görüşmeler yaparak, gerekse farklı ülkelerden sektör temsilcileri ile bir araya gelerek, Çorum’un bu sektörde anahtar teslim fabrika kurma aşamasına gelen kapasitesi hakkında bilgiler verdi.


FİRMALAR YENİ UFUKLAR KAZANIYOR


Proje kapsamında eğitim, danışmanlık ve yurtdışı pazarlama gibi faaliyetleri gerçekleştiren küme firmaları için ilk yurtdışı pazarlama programı özelliği taşıyan Hindistan fuar programının ardından bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya proje ortakları katıldı. Katılımcılar değerlendirme toplantısında, UR-GE Projesi’nin başarılı bir şekilde devam ettiği ve kendilerine yeni ufuklar kazandırdığını söyledi.


‘PROJEMİZ, AMAÇLARIMIZ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYOR’


Değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, UR-GE Projesi’nin amaçları doğrultusunda ilerlediğini açıkladı. Proje sayesinde Çorum’da gıda işleme makineleri sektörünün temsilcilerinin ortak bir yapı altında toplanmış olduğunu ifade eden Başaranhıncal, “Bu proje sayesinde Çorum’daki firmalarımız, önce kendi illerindeki sektör temsilcilerini, daha sonra ülke ve en genel anlamda da sektörü küresel anlamda tanıma imkanı elde ediyorlar. Ayrıca ilimizdeki gıda makinecileri, proje sayesinde birbirleri ile rekabet etmenin aksine, birbirlerinin üretim tekniği, teknoloji, makine-ekipman imkanlarından istifade ederek, küresel rakiplerine karşı avantajlı hale geliyorlar. Ayrıca geçtiğimiz hafta Hindistan’a olduğu gibi sektörün önemli organizasyonlarının içerisinde yer alarak uluslararası tanıma ve tanınma olanağı elde etmiş oluyorlar. Gıda işleme makineleri kümesinde gösterilen bu birlikteliğin Türkiye’ye örnek olacak mahiyette olduğunu düşünüyorum” dedi.


Başaranhıncal, Çorum TSO’nun Stratejik Planı dahilinde Çorum’un dış ticaret potansiyelini güçlendirmek ve ülkemizin 2023 hedeflerinde Çorum’un üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmek amacıyla proje bazlı çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.


PROJE ORTAKLARINDAN DEĞERLENDİRME


Sektöründe uluslararası standartlarda hizmet veren ve dünyanın her kıtasına, her türlü makine-ekipman ve anahtar teslim fabrika kurabilme referansına sahip Çorum Grain Tech Cluster, dünyadaki gıda üreticileri ve yeni girişimciler için sayısız seçeneği bir arada sunuyor.


Grain Tech Cluster firmaları teknolojik üretim tesisleri ve yalın üretim teknikleriyle, müşterilerine kaliteli ürünleri en uygun fiyatla dünyanın her noktasına, tam zamanında ulaştırarak, rekabeti bir üst seviyeye çıkarttığının ifade edildiği toplantıda, “Türk makine sanayinin kalbini oluşturan bu kuruluşlar üretim, pazarlama, ihracat ve ticaret alanlarında dünyaya entegre olmuş yapılarıyla,  güçlerine güç katmaktadır. Teknolojik yenilik yapan, araştırma ve geliştirmeye kaynak ayıran, modern makine altyapısının yanı sıra uzmanlaşmış kadrolarla büyüyen ve daha da önemlisi,  Ekonomi Bakanlığı ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası desteğini arkasına alan Grain Tech Cluster, ulusal ve uluslar arası yatırımcılar için en güvenilir limandır” denildi.


Ayrıca Gıda işleme sektöründeki her türlü ihtiyacı karşılamak için, UR-GE projesi kapsamında hazırlanan www.graintechcluster.com adresindeki internet sitesinde firmaların ayrıntılı bilgilerine ulaşılabiliyor. UR-GE projesi ile Çorum makine sanayinin uluslararası pazarlarda tanınırlığının artacağının altı çiziliyor.


İKİNCİ DURAK, FRANSA


Ekim ayı içerisinde yurtdışı pazarlama programını Fransa ile devam edecek olan Grain Tech Firmaları 2 yıl boyunca uzak pazarları ziyaret edecek.


Çorumlu gıda işleme makinecilerinin oluşturduğu Grain Tech Cluster, Hindistan’ın ardından ikinci yurt dışı seyahatini Fransa’ya yapacak. Grain Tech Cluster, Ekim ayında Fransa’nın Reims kentinde düzenlenecek olan JTIC fuarına katılacak.





Son Güncelleme: 02.09.2014 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.