Santral 1.500 istihdam sağlayacak

Dodurga'ya kurulacak termik santral 1.500 istihdam sağlayacak

03 Ocak 2018 Çarşamba 22:03
Santral 1.500 istihdam sağlayacak

TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak ile görüşen AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum’un Dodurga İlçesi’ne kurulması planlanan termik santrali projesi için teknik çalışmalara başlanacağının bilgisini verdi.

Milletvekili Ceritoğlu, termik santralin alt yapı çalışmaları ve detaylarını görüşmek üzere Dodurga Çelikler Şirketi Müdürü Hüseyin Gürler ile birlikte TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak’ı ziyaret etti.

Karşılıklı fikir alış verişinde bulunulan görüşme sonucunda, termik santral için yapılacak olan teknik çalışmalara en kısa zamanda başlanılması konusunda fikir birliğine vardıklarını bildiren Milletvekili Ceritoğlu, Çorum’un Dodurga ilçesine yapılması planlanan ve teknik çalışmaları başlatılan projenin olumlu olması halinde 1500 kişiye yakın vatandaşa istihdam sağlanmış olacağının altını çizdi.

Ceritoğlu, ilçede yapılacak olan termik santrali ile birlikte hem ilçenin ekonomisinin canlanacağını hem de büyük ölçüde istihdam sağlanacağını söyledi.

Çorum’a ve tüm ilçelere yapılması planlanan yatırımları yakından takip ettiğini belirten Ceritoğlu, “İlimize yapılması planlanan tüm yatırım ve projeleri ilk aşamasından onaylanıp faaliyete geçmesine kadar olan her aşamasını özenle takip ediyoruz. Dodurga ilçemize de yapılması planlanan Termik Santrali içinde yoğun çaba harcıyoruz. İnşallah bu santraller ile enerjide dışa bağımlılığı azaltarak, ekonomiye kaynak oluşturma noktasında büyük önem arz etmektedir” dedi.

Son Güncelleme: 29.07.2018 01:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.