‘28 Şubat’ın son kalıntılarını da bitirin’

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, 28 Şubat mağduru eğitim ve kamu çalışanları için verdikleri mücadele neticesinde birçok mağduriyetin giderilmesini sağladıklarını, ancak 28 Şubat mağduru birçok insanın da hala var olduğunu ve bu mağduriyetinde bir an önce yetkililerce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

13 Ocak 2017 Cuma 10:11
 ‘28 Şubat’ın son kalıntılarını da bitirin’


Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, 28 Şubat mağduru eğitim ve kamu çalışanları için verdikleri mücadele neticesinde birçok mağduriyetin giderilmesini sağladıklarını, ancak 28 Şubat mağduru birçok insanın da hala var olduğunu ve bu mağduriyetinde bir an önce yetkililerce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Eşkil, “28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı görevden atılan, istifa etmek durumunda kalan kardeşlerimizin tamamı şuanda görevdedir. Göreve iade noktasında takdir edilesi bir başarı sağlanmıştır. Ancak 28 Şubat mağdurlarımız hala vardır. Bizler 28 Şubatın son kalıntılarını da temizlemek ve mağduriyetlerini gidermek zorundayız.” Dedi. Eşkil, açıklamasında şunları ifade etti:

28 ŞUBAT SÜRECİ TÜRKİYE TARİHİNİN EN KARANLIK DÖNEMİDİR

“28 Şubat postmodern darbesi, oluşturduğu maddi ve manevi tahribat bakımından milletimizi onlarca yıl geriye götüren bir etki ortaya koymuştur. 28 Şubat karanlığında gerçekleştirilen yolsuzluklar, usulsüzlükler, hortumlamalarla milletin bütün bir maddi varlığı tarumar edilerek ekonomik yönden tahribat yapılmıştır. Ancak asıl tahribat değerler üzerinde gerçekleştirilmiş, milletimizin bin yıllık medeniyet değerlerinden koparılması ve nesillerin köklerinden habersiz yetiştirilmesi için düşmanca tutum takınılmış ve hak-hukuk-adalet gibi kavramların ayaklar altına alındığı uygulamalara imza atılmıştır.


Postmodern darbenin asıl hedefi dindarlar olmuş, asıl tahribat dini kurumlar üzerinde gerçekleştirilmiştir. İmam Hatip Liseleri ve Kur’an Kursları’nın kapatılması anlamına gelen katsayı adaletsizliği ve 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamaya sokulmuş, kamuda çalışan başörtülü öğretmenlerin ve kamu çalışanlarının görevine son verilmiş, mütedeyyin kamu personeli soruşturmalar, sürgünler ve göreve son vermelerle zulme uğratılmıştır.


Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat Süreci, 10 yıl bile sürmemiştir. Çünkü “Küfür devam eder, zülüm devam etmez” buyrulmuştur. Zulüm döneminin uygulamaları da, Eğitim Bir Sen’in güçlü kadrolarının öncülüğüyle iktidar tarafından peyderpey ortadan kaldırılmış, mağdurların haklarının iadesine ilişkin kimi düzenlemeler de yine Eğitim Bir Sen’in takibi ve yönlendirmesiyle yapılmıştır.


Çok şükür artık “28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı görevden atılan, istifa etmek durumunda kalan kardeşlerimizin tamamı şuanda görevdedir. Göreve iade noktasında takdir edilesi bir başarı sağlanmıştır. Ancak 28 Şubat mağdurlarımız hala vardır. Bizler 28 Şubatın son kalıntılarını da temizlemek ve mağduriyetlerini gidermek zorundayız.


28 ŞUBAT MAĞDURU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE
YAŞ ŞARTI ARANMIYOR, KPSS ŞARTI DA ARANMASIN


Dönemin mağdur ettiği diğer bir kesim ise üniversite öğrencileridir.  Başörtülü oldukları için eğitim hakları ellerinden alınan ve öğrenimlerine ara vermek zorunda kalan bu kesim daha sonra müteaddit defa çıkarılan öğrenci aflarından yararlanarak aradan geçen yaklaşık 15-16 yıl sonra okullarından mezun olmuşlardır. Ancak bu mağdurların birçoğu mezun olduğu dönemde sınavsız olarak memuriyete atanıp görevlerine başlayacak iken, bugün KPSS’ye girip ataması için gerekli puanı almak mecburiyetindedir. Şu an 35-40 yaşlarında olan bu kişilerin evli, çocuk sahibi olduğu ve aradan geçen yıllar boyunca alanlarından uzak kaldıkları düşünülecek olursa, yeni mezunlarla rekabet etmelerinin zorluğu ve atamalarının neredeyse imkânsızlığı apaçık ortadadır.


6495 sayılı Kanun’la 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre aldıkları disiplin cezaları nedeniyle üniversitelerden ilişiği kesilip, bu kanunun muhtelif geçici maddeleri kapsamında öğrenci affıyla yükseköğrenimlerini bitirmiş olanlar için 02.08.2015 tarihine kadar; yükseköğrenimlerini 31/12/2015 tarihine kadar bitirecek olanlar için ise öğrenimlerini bitirdikleri tarihten itibaren iki yıl süreyle, kamu görevlerine giriş için ilgili mevzuatında öngörülen yaş şartı aranmamaktadır.


Bu nedenle, 6495 sayılı Kanun’da bahsedilen üniversite öğrencileri yönünden de, kamu görevlerine girişte ilgili mevzuatında öngörülen KPSS şartı aranmamalıdır. 

28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle üniversiteden atılan öğrencilerin KPSS’ye girmeden göreve atanması konusunda da çalışmalarının olduğunu vurgulayan Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, “28 Şubat sürecinde mezun olamadığı için göreve atanamayan, başörtüsünden dolayı üniversiteyi bırakmak zorunda kalan kardeşlerimiz de oldu. 28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı üniversiteden uzaklaştırılan, atılan kardeşlerimiz aynı o dönemde mezun olmuş gibi KPSS sınavına muhatap olmadan öğretmen olarak atanabilmelerinin önü açılmalıdır. İnşallah bunu da çok yakında sonuçlandırır, o arkadaşlarımızın da görevlerine başlamalarını sağlamış oluruz.”


Son Güncelleme: 13.01.2017 19:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.