4 göletin sulama projesi ihale ediliyor

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İl Özel İdaresinden Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne devri yapılan Alaca Seyitnizam ve İbrahimköy, Mecitözü Söğütyolu ile Ortaköy Kızılhamza Göletlerin Sulama Proje çalışmasının 23.03.2017 tarihinde ihale edileceğini söyledi.

20 Ocak 2017 Cuma 15:18
 4 göletin sulama projesi ihale ediliyor


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İl Özel İdaresinden Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne devri yapılan Alaca Seyitnizam ve İbrahimköy, Mecitözü Söğütyolu  ile Ortaköy Kızılhamza Göletlerin Sulama Proje çalışmasının 23.03.2017 tarihinde ihale edileceğini söyledi.

PROJE İLE 14.280 DEKAR ARAZİ SULANACAK


Uslu yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere İl Özel İdaremizin uhdesinde bulunan ve büyük yatırımlar gerektiren gölet ve sulama projelerimizi Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile görüşülerek, eski Müsteşarımız Lütfi Akça’nın da desteği ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne devrini sağlanmıştık. İl Özel İdaremizin bütçesi büyük oranda rahatlatan bu çalışma sayesinde köylerimize daha fazla bütçe ayırma imkânı da sağlanmıştır. Yapımı tamamlanmış devri sağlanan göletlerimizden; 5.050 Dekar tarım arazisinin faydalanacağı Alaca Seyitnizam, 3.030 Dekar tarım arazisinin faydalanacağı Alaca İbrahimköy, 3.680 Dekar tarım arazisinin faydalanacağı Mecitözü Söğütyolu, 2.520 Dekar tarım arazisinin faydalanacağı Ortaköy Kızılhamza Göletletlerimizin Sulamaları Proje yapımı işi ihalesini 23 Mart Perşembe günü gerçekleştireceğiz. Toplamda 14.280 Dekar tarım arazimizin faydalanacağı kapalı sistem sulama projesi memleketimize hayırlı olsun” dedi.


Son Güncelleme: 20.01.2017 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.