Aday Öğretmenlerin Seminerleri Başladı

Şubat 2016 döneminde ataması yapılan aday öğretmenlerimize yönelik “Anadolu da Çok Kültürlülük, Kaynakları ve Eğitime Yansımaları” konulu seminer Gazipaşa Ortaokulunda başladı

31 Ağustos 2016 Çarşamba 22:14
Aday Öğretmenlerin Seminerleri Başladı

Şubat 2016 döneminde ataması yapılan aday öğretmenlerimize yönelik “Anadolu da Çok Kültürlülük, Kaynakları ve Eğitime Yansımaları” konulu seminer Gazipaşa Ortaokulunda başladı

31 Ağustos 2016 – 2 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan seminerin ilk gününde İl Milli Eğitim Müdürü  Seyit Ali Büyük, aday öğretmenlerimize “Bir arada Yaşama Kültürü” konusunu anlattı.  Konuşmasında hayatın sorumluluk demek olduğu vurgusu yapan İl Milli Eğitim Müdürü  Seyit Ali Büyük; “Yeni bir eğitim öğretim döneminin başlamasıyla öğrencilerle buluşacaksınız bu sizin için sorumluluk dönemi başlıyor demektir. Öğrencilerimize yön vereceğiz, gerekirse yorulacağız, ter dökeceğiz. Vatanımıza milletimize karşı sorumluluğumuzun çok daha fazla dikkat gerektirdiği bir dönem yaşıyoruz. Bir şeyi ne kadar çok seviyorsanız o kadar çok fedakârlık yaparsınız. Çocuklarımıza öncelikle vatan sevdasını öğreteceğiz. Bunu yapmazsak 15 Temmuz ihanet sürecinde gördüğümüz gibi terör örgütleri devreye girer

Hepimiz birlikte demokrasiye sahip çıkmalıyız. Asıl öncelik devletimiz ve milletimizdir. Aidiyet duygusu çok önemlidir. Farklılıkları, çeşitlilikleri ayırt edici değil zenginlik olarak görmeliyiz. Yaşadığımız şehri iyi tanıyıp bir parçası olmalıyız. Kültürel zenginlikleri bilmezsek aidiyet kuramayız. Farklı düşüncelere saygı duymalıyız. Çünkü aynı geminin içerisindeyiz. Bu şekilde daha güçlü, daha zengin toplum oluruz.

Maddi imkân olarak çok iyi durumdayız. Ancak değerlerimizi, kültürümüzü bilen, tanıyan öğrenciler yetiştirmek için öğrenci merkezli çalışmaya ağırlık vereceğiz. Notu bir silah olarak kullanmayacağız. Konuşarak, daha iyi bir iletişim kurup sorunları çözeceğiz. Geleceğimizi teslim edeceğimiz öğrencilerimizi birbirini dışlayan değil kuşatan olarak yetiştirmeliyiz. Eğitimde başarı için akran öğrenmesinin önemini bilerek yol alacağız.

Sonuçları doğru okumak için sayısal istatistikleri oluşturmak çok önemli. Dersi bilgimizle ne kadar donatırsak, sınıf hâkimiyetimiz o oran da artar. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız.

Bu devlet bizi yetiştirdi, karşılığını vermek elbette kolay değil. İçerden, dışardan tehlikelere karşı birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Yarın çaresizlik içinde kalmamak için bugün elimizden geleni yapacağız.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük konuşmasından sonra tüm aday öğretmenleri temsilen bir aday öğretmene çiçek takdim ederek başarılar diledi.

Çorum merkezde 35 aday öğretmenin katıldığı seminer programı üç gün devam edecektir. Programda, “Bir Arada Yaşama Kültürü, Kültürel Çeşitliliklerimiz, Kültürümüzde Çeşitlilik Oluşturan Hususlar, Yerel Örf, Adet, Gelenekler, Anadolu İnsanı ve Ortak Paydamız, Toplumsal Yapı” başlıkları
yer alacaktır.


Son Güncelleme: 31.08.2016 22:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.