Alan değişikliği talebi

Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Tekin Çınar, alan değişikliğinin yönetmelik hükümleri...

28 Kasım 2014 Cuma 10:45
 Alan değişikliği talebi


Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Tekin Çınar, alan değişikliğinin yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılması gerektiğini bildirdi.


Çınar, yaptığı açıklamada sendika genel merkezinin Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, öğretmenlerin alan değişikliği yapabilmelerinin sağlanmasını istediklerini söyledi.


Millî Eğitim Bakanlığı’nın aylardır beklenen ‘Alan Değişikliği’ duyurusunu yayınladığını hatırlatan Çınar, şöyle dedi; “Söz konusu duyuruya göre, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nce açılan 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıf öğretmenliği Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayanlar “Özel Eğitim” alanına, 90 saatlik Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayanlar ise “Teknoloji Tasarım” alanına alan değişikliği başvurusunda bulunabileceklerdir.  Ancak, alan değişikliği duyurusu,  alan değişikliği yapmak isteyen ve alan değişikliği yapamadığı için mağdur durumda bulunan, sürekli bekleyiş içerisinde olan çok sayıda öğretmenin huzursuz olmasına sebep olmuştur. Yönetmeliğin Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler” başlıklı 44. maddesi  gereğince, kendi branşında tercih ettiği okullara atanma imkanı olmayan veya bulunduğu okulda norm fazlası olan öğretmenlerin mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alana veya maaş karşılığı okutabileceği alanlara, İkinci bir üniversite okuyan öğretmenlerin istedikleri takdirde okudukları üniversiteye esas olan alana, alan değişikliği yapabilmeleri gerekmektedir. Bu nedenle, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik’in, “Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler” başlıklı 44. maddesi  gereğince öğretmenlerin belirtilen alanlara bir an evvel alan değişikliği yapabilmeleri sağlanmalıdır.”




Son Güncelleme: 28.11.2014 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.