Allah nazardan korusun

Jandarma Komutanlığı’nda askerlik görevini yapan 357. kısa dönem 193 asker yemin etti.

28 Kasım 2014 Cuma 12:17
 Allah nazardan korusun


Jandarma Komutanlığı’nda askerlik görevini yapan 357. kısa dönem 193 asker yemin etti. Ailelerinin gurur dolu bakışları altında Türk Bayrağı’na el basarak yemin eden askerler, yemin töreni sonrasında ziyaretlerine gelen aileleriyle hasret giderdi.


Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve çok sayıda protokol üyesinin katıldığı yemin töreni, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından evlatlarının bu onurlu gününde yanlarında olmak isteyen aileler, tören boyunca duygusal anlar yaşadı.


Gür sesleriyle salonu çınlatan askerler ve davetlilerin okuduğu İstiklal Marşı ile başlayan törende, J. Er Hüseyin Karadeveci’nin ‘Bir askerim ben’ isimli şiirinden sonra kürsüye gelen J. Er. Ahmet Şahan da kısa dönem erler adına bir konuşma yaptı.


Hep bir ağızdan okudukları yemin metni ile kendilerini izleyen ailelerinin gözlerini yaşartan askerler, çakı gibi duruşlarıyla da gerçek birer Mehmetçik olarak, aldıkları eğitimin hakkını teslim etti.


Birliğe ilk katılan er olan J. Er Tuncay Balseven’e ödülünü veren Vali Ahmet Kara, erlerin ve ailelerin yemin törenlerini kutladı. Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik’in konuşmasından ardından tamamlanan yemin töreninden sonra, askerler kokteyl alanında aileleriyle buluşarak hasret giderdi.


Kapı önünde evlatlarının çıkışını dört gözle bekleyen ailelerle askerlerin buluşması gurur ve sevinç gözyaşlarını harman etti.





Son Güncelleme: 28.11.2014 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.