Amasya yolu için talimat

Kırkdilim'de yıllardır yaşanan sorunlar hayata geçirilecek olan tünel projesi ile sona erecek. Bölgede inşa edilecek tünellerin projeleri hazırlandı. Sıra ödenek bulunup ihalesinin yapılmasına geldi.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 10:33
Amasya yolu için talimat

Kırkdilim'de yıllardır yaşanan sorunlar hayata geçirilecek olan tünel projesi ile sona erecek.  Bölgede inşa edilecek tünellerin projeleri hazırlandı. Sıra ödenek bulunup ihalesinin yapılmasına geldi.


Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, İl Koordinasyon Kurulu'nun dün yapılan toplantısında müdürlüğünün Çorum'da ki yatırımları hakkında bilgi verdi.


Çorum-Osmancık arasında devam eden duble yolda çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini belirten Kenan Keskin, " 2017 yılı içerisinde muhtelif kesimlerde toprak işleri, sanat yapıları ve üstyapı işlerinde çalışmalar yapılması ve arkıt çayı köprüsünün yapımı planlanmakta olup 4,5 km'lik kesimin stabilize seviyesinde trafiğe açılması hedeflenmektedir" dedi.


Çorum-Osmancık yolunun en önemli noktası olan Kırkdilim'in tünellerle geçileceğini ve projenin tamamlandığını açıklayan Keskin, "Projenin toplam uzunluğu 8,6 km ve

3 adet toplam uzunluğu 5 km olan tünel bulunmakta. Proje tamamlandı ve şimdi sıra ödenek bulunarak ihalesinin yapılmasına geldi" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Vali Necmettin Kılıç ise Kırkdilim sorununun bir daha gündeme gelmemek üzere çözüleceğini dile getirerek, duble yol ve tünel projelerinin tamamlanması ile bölgede trafiğinde artmasının beklendiğini söyledi.


Karayolları olarak projelerinde ödenek ile ilgili kısıtlamaya gitmediklerini kaydeden Keskin, hava şartları müsait olduğu sürece yol çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


ÇORUM-AMASYA YOLUNDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI


İhalesi gerçekleştirilen Çorum-Amasya duble yolunda da firmanın çalışmalarına başladığını açıklayan Keskin, "Toplam uzunluğu 61,8 km olan yolda biz her iki il tarafından da çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Ancak Çorum tarafından kurulacak olan bir tesisin yeri konusunda sorunlar var çözmek için yardım istiyoruz. Bu sorun çözüldüğü takdirde çalışmalar hızlanacak" dedi.


Vali Kılıç ise sorunun çözümü için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak'a gerekli çalışmaları yapmaları konusunda talimat verdi.

www.corumhakimiyet.net


Son Güncelleme: 26.07.2017 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.