Bakan ilk kez Çorum’un adını andı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karaman'da Polisevi'nde düzenlenen basın toplantısında...

27 Temmuz 2014 Pazar 15:36
 Bakan ilk kez Çorum’un adını andı


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan,  Karaman'da Polisevi'nde düzenlenen basın toplantısında Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde ilk kez Çorum’un ismini dillendirdi. Bakan Elvan, hızlı trenle ilgili bir soru üzerine, “Van'a bir başka aksımız var. Kuzey Güney akslarına baktığımızda Samsun'dan Çorum, Çorum'dan diğer illerimize Mersin'e ulaşan bir aks. Trabzon'dan yine Şanlıurfa'ya uzanan bir aks var." Diye konuştu.


A.A.’da yer alan habere göre, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Bakan Elvan, ulaştırma sektörünün, kalkınmanın temel itici güçlerinden bir tanesi olduğunu söyledi.


Son 12 yılda ulaştırma sektöründe kara, hava, deniz ve demiryolu olmak üzere çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Elvan, şunları kaydetti:


"Sadece demiryolu değil karayoluna baktığımızda da devrim niteliğinde hizmetlerimiz söz konusu oldu. Karayolunu yaparken de batıyı doğuya bağlayan ana akslar oluşturduk. Türkiye olarak en büyük eksikliğimiz Kardeniz'den Akdeniz'e olan karayolu akslarıydı. Biz kuzeyden güneye 18 yeni aks oluşturuyoruz. Karadeniz'in Akdeniz'e bağlanması, GAP'ta üretilen ürünlerin kuzeye, Karadeniz'e, ordan da kuzey ülkelere sevkiyatı çok daha hızlı bir şekilde olabilecek. Edirne'den Kars'a kadar Türkiye'yi demir ağlarla öreceğiz. İpek Demiryolu'nun bir parçası bu. Edirne'den Kars'a kadar, Kars'tan Tiflis, Bakü, oradan da Kazakistan ve Çin'e ulaşan bir hat. Bu hat bizim açımızdan çok önemli. Türkiye içerisinde olan bu kesimi süratle tamamlayacağız. Ankara-Sivas arasındaki YHT çalışmaları devam ediyor. Sivas'tan sonra, Erzincan, Erzurum ve Kars hattı var. Onun da yapımına süratle başlayacağız. İzmir-Afyonkarahisar, Afyonkarahisar'dan Konya-Karaman, Karaman'dan Mersin ve Adana hattını yapacağız. Bu Habur'a kadar uzanacak olan bir hat. Van'a bir başka aksımız var. Kuzey Güney akslarına baktığımızda Samsun'dan Çorum, Çorum'dan diğer illerimize Mersin'e ulaşan bir aks. Trabzon'dan yine Şanlıurfa'ya uzanan bir aks var."


Demiryollarını artık TCDD'nin tekelinden çıkaracaklarını, özellikle yük ve yolcu taşımacılığının özel sektör tarafından yapılmasını temin eden çalışmaları olduğunu vurgulayan Elvan, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra TCDD'nin sadece bu firmalardan kira alacağını belirterek, "Oldukça kapsamlı bir alan. "Bugün yarın, bu yıl tamamıyla özel kesime açar mısınız?" diye sorarsanız, 2014 yılı için erken derim" diye konuştu. 




Son Güncelleme: 27.07.2014 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
müslüm akkuş 2014-07-27 23:35:40

çorumlular gözünüz aydın.bakanın ağzından çorum sözcüğü çıkmış.