‘Basın, milletin ortak sesidir’

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, basının iletişimin en önemli organlarından biri olduğunu belirterek, tüm çalışan gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladığını söyledi.

09 Ocak 2017 Pazartesi 15:15
‘Basın, milletin ortak sesidir’


Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, basının iletişimin en önemli organlarından biri olduğunu belirterek, tüm çalışan gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladığını söyledi.

Aydın, “Böyle önemli günler bir iki kutlama mesajı ile dile getirilmemelidir. Cefakar arkadaşlarımızın haklarının iyileştirilmesi için, gerekli girişimlerde bulunulmalıdır. Haber alanında zor şartlarda çalışan gazetecilerimizin, yaşam kalitelerinin artırılması, sosyal haklarını korunması özellikle devlet büyüklerinin görevidir” dedi. Basının milletin ortak sesi olduğunun altını çizen Selim Aydın, konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi:


“Basın, iletişimin en önemli organlarından birisidir. Basın-yayın mensupları toplumun haber alma ihtiyacını karşılamak için her türlü fedakarlığı sergiler. Halkın haber alma ihtiyacını karşılayıp, vatandaşı bilinçlendirme görevini de üstlenen basın mensupları; kamuoyu oluşturmanın yanında, halkın anlatım özgürlüğünün de güvencesidir. Gazeteciler, aynı zamanda devlet yöneticileri ile vatandaş arasında köprü görevi görerek bilgi akışını sağlamaktır.


Böyle önemli günler bir iki kutlama mesajı ile dile getirilmemelidir. Cefakar arkadaşlarımızın haklarının iyileştirilmesi için, gerekli girişimlerde bulunulmalıdır. Haber alanında zor şartlarda çalışan gazetecilerimizin, yaşam kalitelerinin artırılması, sosyal haklarını korunması özellikle devlet büyüklerinin görevidir. Ülkemizin demokratik anlamda gelişmesinde ciddi görevler ifa eden basın yayın kuruluşlarının doğru haber yapması, demokrasimiz açısından ciddi önem arz etmektedir. Özgür, ilkeli, tarafsız bir basın ancak iyi eğitim almış, meslek ahlakına önem veren, kendi çıkarını yok sayan basın çalışanları ile mümkündür.   


Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman toplum vicdanının sesi olarak, “Basın milletin ortak sesidir” ilkesinden ayrılmadan, milletin değerlerini ön planda tutan, ilkeli ve dürüst yayıncılığı prensip edinerek, kamuoyunu aydınlatmak için her ortam ve koşulda, sorumluluk duygusu içinde, büyük bir özveri ile çalışan tüm gazeteci dostların, bu anlamlı günlerini tebrik ediyor; değerli gazetecilerimize aileleri ve sevdikleri ile beraber sağlıklı ve başarılı bir yaşam diliyoruz.”


Son Güncelleme: 09.01.2017 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.