Belediye parmaklarınızın ucunda

Gelişen teknoloji ile belediye hizmetleri artık vatandaşın parmaklarının ucunda.

02 Eylül 2014 Salı 17:38
 Belediye parmaklarınızın ucunda


Gelişen teknoloji ile belediye hizmetleri artık vatandaşın parmaklarının ucunda. Çorumluların tahsilat, makbuz alma, vergi ve ceza ödeme işlemlerinin yanı sıra tüm tahsilat işlemleri için veznelere gelmelerine gerek yok. Vatandaşlar geliştirilen alt yapısı ile artık tüm bu işlemleri, online ortamdan "internet belediyeciliği" ile yapabilmektedir. Vatandaşların yapması gereken tek şey www.corum.bel.tr adresini tıklamak. Daha sonra sicil numaralarını girerek tüm belediye hizmetlerinden online ortamda faydalanıp, istek ve şikayet bildirim formunu doldurarak problemlerine çözüm bulabilirler.


Yabacıoğlu; ‘E-Belediye zaman kazandırıyor’


Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu vatandaşı internet ortamından hizmet almaya davet ediyor. İnternet belediyeciliği ile vatandaşın hem zamandan tasarruf sağladığına hem de  hem de evinde oturarak belediyenin hizmetlerinden faydalandığına dikkat çeken Yabacıoğlu, "E-belediye hizmetinden günlük 250vatandaşımız yararlanıyor. Daha fazla hemşehrimizin kullanmasını arzu ediyoruz" dedi.


Telefon Belediyeciliği 333 0 333


Evinde internet olmayan vatandaşlar için bu kez de "Telefon Belediyeciğili" devreye giriyor. T-Belediye ile bilgisayarı olmayan ve bilgisayar kullanım bilgisi olmayan vatandaşlarımız, sesli yanıt sistemi ile 333 0 333 numaralı telefonu arayarak  karşısına çıkan operatörün basit komutlarını takip ederek işlemlerini rahatlıkla yapabilir. Bu sistem ile, Çorumlular evinden, işyerinden su, emlak, çevre temizlik vergisi, ilan reklam ve vergi borçlarını sicil numaralarını tuşlayarak kredi kartı ile ödemelerini yapabilirler. Sadece ödeme değil, ayrıca istek, şikayet ve önerilerini de belediyeye iletebilirler.


SMS belediyeciliği ile belediye cepte


Çorumlulara sağlanan bir diğer kolaylık ise "SMS belediyeciliği". Vatandaşların belediyeye gelmesine gerek kalmadan, bulundukları ortamda internet veya telefon bağlantısına da ihtiyaç duymadan kısa mesajla hem vergi borçlarını (emlak, çtv, su, toplam genel borçlar) öğreniyor, hem de belediyeye şikâyette bulunduğu konular hakkında bilgi edinebiliyor. Vatandaşlar yine SMS yolu ile su, emlak, çevre temizlik vergileri , istek şikayet ve genel bilgi sorgulama gibi konularını öğrenebilirler. SMS tüm operatörlerden gönderilebilir.


İşte örnek SMS'ler


Sorgulama Mesajı: “Belediye Adı” “EMLAK” “Sicil Kodu”

Mesajın Gönderileceği Numara: 3172

Örnek Sorgu: CORUM EMLAK 123456

Sorgulama Mesajı: “Belediye Adı” “CTV” “Sicil Kodu”

Mesajın Gönderileceği Numara: 3172

Örnek Sorgu:  CORUM CTV 2345

Sorgulama Mesajı “Belediye Adı” “GENEL” “Sicil Kodu”

Mesajın Gönderileceği Numara: 3172

Örnek Sorgu: CORUM GENEL 2345

Sorgulama Mesajı: “Belediye Adı” “SU” “Abone No”

Mesajın Gönderileceği Numara: 3172

Örnek Sorgu: CORUM SU 2345

Sorgulama Mesajı: “Belediye Adı” “SIKAYET” “Başvuru No”

Mesajın Gönderileceği Numara: 3172

Örnek Sorgu: CORUM SIKAYET 2345



Son Güncelleme: 02.09.2014 19:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.