Belediye’yi mahkemeye veriyorlar!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi Uygulama Yönetmeliği’nin değişmesinin ardından Çorum’da hareketli günler yaşanıyor.

07 Şubat 2017 Salı 13:53
Belediye’yi mahkemeye veriyorlar!


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi Uygulama Yönetmeliği’nin değişmesinin ardından Çorum’da hareketli günler yaşanıyor.


6306 Sayılı Kanunun ilgili maddesinde yapılan ve 27 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliğe göre, ‘Kentsel Dönüşüm’e konu olan uygulama alanında gerçek kişilerve özel hukuk tüzel kişilerince, ilgili kurum adına değil de kendi adlarına uygulamada bulunulması halinde, yapıların mevcut alanları için daha önce belediyelerce alınan harç ve ücretlere ilave olarak sadece kullanma maksadlı değişiklikleri ile yapı alanındaki artışlar için hesaplanan harç ve ücret farkları alınır.’ İfadesi yer aldı.


Değişiklik kapsamında  kurum veya kişilerin daha önceki yeni yapı alanındaki inşaat farkları hesaplanarak belediyenin belirlediği ücret ve harç miktarları belirleniyor.


Edinilen bilgiye göre, Çorum Belediyesi yeni yönetmelik değişikliği sayesinde inşaat ruhsatı ve harç vs. gibi gelirlerinde yaşadığı ciddi düşüşten kurtuluyor. Ayrıca dönüşüm adı altında bazı keyfi uygulamaların önüne geçildiği belirtiliyor.


Çorum’da yönetmelik değişikliğinden önce Kentsel Dönüşüm’den faydalanmak isteyen bazı yapı sahiplerinin kapsamdan çıkarılması üzerine yargı yoluna başvurduğu, mahkemeye gidenlerin sayısında artış yaşandığı iddia ediliyor.


Son Güncelleme: 07.02.2017 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.