"Berat, dargınlık duvarlarını yıkma günüdür"

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, "Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yaratanın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür" dedi.

10 Mayıs 2017 Çarşamba 10:24

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, "Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yaratanın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür" dedi.


AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, tüm Çorumluların ve İslam Aleminin kandilini kutladı.


Berat Kandili'nin her türlü, kötülük, haksızlık ve adaletsizlikten uzak kalmayı öğrettiğini ifade eden Ceylan, bu gecenin yenilenme, arınma, muhasebe yapma gecesi olduğunu kaydetti. Ceylan, "Berat gecesi her birimiz için birer, tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir" dedi.


Milletvekili Ceylan, mesajında şu ifadelere yer verdi:


"Berat Kandili; günahların affı ve kulların temize çıkarılması için büyük bir fırsattır. Bu gibi geceler hem Müslümanların karşılaştıkları ağır ve çekilmez acılardan kurtulma yolları hakkında düşünme hem de zaman zaman yersiz ve temelsiz hedefler adına Müslümanların birbirlerine reva gördükleri sıkıntıları sorgulama ve gündelik hayatın akışı içinde insana varlığını yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür etme imkânları kazandıran fırsat olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.


Bu gün, ayrıca arzuların, tutkuların, bencilliğin esaretinden nasıl kurtulacağını da öğretmektedir.


Bu gecelerde adaletsizliklere, ikiyüzlülüklere, insanı baştan çıkaran ve onu Rabbinden uzaklaştıran yanlışlara karşı gerekli duyarlılıklarla donanarak dua ve niyazlarımızı bir özgürlük beratıyla taçlandırmak durumundayız.


Berat Kandili hem düşünce, tefekkür ve anlamlar dünyasına hem de gönül dünyasına manalar kazandırır. Berat Kandili Rabbin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı da öğretir. Berat aynı zamanda kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yaratanın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür.


Bu mübarek gecenin; kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini diler, tüm hemşerilerimiz için, vatanımız, milletimiz, devletimiz ve tüm İslam alemi için kardeş kavgasının ve savaşların son bulması için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ederim. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmesine vesile olan bu mübarek Berat Kandilinizi kutlar, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunarım."


Son Güncelleme: 10.05.2017 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.