BİK Genel Kurulu sona erdi

Basın İlan Kurumu’nun (BİK) 28’inci Dönem Genel Kurul 6’ncı toplantısı sona erdi.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 17:00
 BİK Genel Kurulu sona erdi


Basın İlan Kurumu’nun (BİK) 28’inci Dönem Genel Kurul 6’ncı toplantısı sona erdi.


Yapılan açıklamaya göre, Bayramoğlu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıya BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen de katıldı.


Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen kapanış oturumuyla sona eren toplantı ile ilgili olarak BİK’in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:


“Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı’nın Divan Başkanlığı’nda başlayan kapanış oturumunda ilk olarak toplantının açılış gününde BİK Yönetim Kurulu Başkanı Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem tarafından Genel Kurula takdim edilen Kurum Yönetim Kurulu’nun 2016 yılı birinci üç aylık faaliyet dönemine ait durum raporu Hukuk, İlan ve Mali İşler Komisyonlarının görüşleri alındıktan sonra oylamaya sunuldu ve oybirliğiyle uygun bulundu.


Durum Raporunun oylanmasından sonra yine toplantının ilk günü Denetim Kurulu üyesi Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi M. Nuri Kolaylı tarafından Genel Kurul’a sunulan Denetçiler Raporu Hukuk, İlan ve Mali İşler Komisyonlarının görüşlerinin alınmasını müteakip Genel Kurul’un takdirine sunuldu ve yapılan oylama neticesinde rapor oybirliği ile kabul edildi.


Genel Kurul Gündemi’nin 11, 12 ve 13 üncü maddelerinde yer alan Yönetim Kurulunun, Kurum Personeli Ana Taban Ücretlerine 1 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olmak üzere yapılacak zam oranının tespitine ilişkin 1 numaralı; 67 sayılı Genel Kurul Kararının 20 nci Maddesinin tadiline dair 2 numaralı ve Adana ilinde neşrolunan resmi ilan ve reklam yayınlama hakkını haiz Gazete Hakikat’ın ‘Akdeniz’de Türk’ olarak isim değişikliği talebine ilişkin 3 numaralı teklifler Hukuk, İlan ve Mali İşler Komisyonları’nın görüşleri de alınmak suretiyle sırasıyla oylandı ve her üç teklif de kabul edildi.


Daha sonra Genel Kurul üyelerinin talepleri doğrultusunda toplantının ilk günkü oturumunda kararlaştırıldığı üzere Genel Müdürlük Hizmet Binası hakkında Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca tarafından Genel Kurul üyelerine sunum yapıldı.


Kapanış oturumunun sonunda gelecek Genel Kurul Toplantısı’nın tarihine dair Yönetim Kurulu’nun vermiş olduğu önerge uygun görülerek tasvip edildi ve buna göre bir sonraki Genel Kurul Toplantısının (BİK 28’inci Dönem Genel Kurul 7’nci Toplantısı) 24-25-26 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.


Genel Kurul Toplantı tarihinin kararlaştırılmasından sonra ‘Dilek ve Temenniler’ maddesine geçildi ve bu madde altında bazı üyeler söz alarak Kurum faaliyetleri ve çalışmaları hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler.


Genel Kurul toplantısı, Divan Başkanı Basri Bağcı’nın teşekkür konuşmasıyla sona erdi.” (Haber Merkezi)


Gazetelere işbaşı eğitimi kolaylığı


Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, BİK Genel Kurulu’nda alınan kararla İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı'ndan yararlanan gazetelere kolaylık getirildiğini açıkladı.


Mustafa Arslan, İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı'ndan yararlanan gazetelere ilişkin yapılan düzenlemenin hem kurumun istihdam hedefine katkı sağlayacağını hem de basın kuruluşları ve meslek adaylarının altın bir fırsat elde etmiş olacağını söyledi.


Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Arslan, 25-27 Mayıs arasında yapılan Genel Kurul toplantısında alınan kararla ilgili bilgiler verdi.


Bir gazetenin, kurum şubesinde 7 kişi çalıştırma mecburiyeti olduğunu anımsatan Arslan, “Bu çalışanlar vasıflı gazeteci olabilmek için 18 ay beklemek zorunda. Fakat İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı'ndan yararlanan gazeteci adayları doğrudan kadrolu olup, ücretleri İŞKUR tarafından ödenecek. Ödemenin İŞKUR tarafından yapılması nedeniyle, gazetenin kurum şubesi de 18 ay çalıştırma mecburiyeti olmadan kadrosunda gösterebilecek” dedi.


67 sayılı Genel Kurul Kararı'nın 20. maddesine eklenen fıkralarla, gazetelerde 10 kişiye kadar 1; 11- 20 kişiye kadar 2 ve 20'nin üzerinde kişi istihdam edilmesi halinde 3 kişiye, asgari fikir işçileri kadrolarında yer verilebileceğinin hükme bağlandığını belirten Arslan, düzenlemenin gazetelerde istihdamı artırıcı yönde etki doğuracağını kaydetti.


Arslan, “İŞKUR'un, işbaşı eğitiminin tavanını 6 aydan 1 yıla çıkarması olumlu bir gelişme idi. Bu defa BİK Genel Kurulunun, Yönetim Kurulunca getirilen teklifi tartışarak kabul etmesi, gazetelerimiz ve meslek adaylarımız için yeni ve faydalı bir kapıyı aralamıştır” diye konuştu.


Düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe gireceğini hatırlatan Arslan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:


“İŞKUR tarafından, 320 gün boyunca günlük 50 lira, aylık bin 300 lira, eğitim programına katılan gazeteci adaylarına ödenebilecek. Programa katılanların, gazetelerin asgari kadrolarında vasıflı olarak yer alabilmeleri önemli bir imkan. Asgari ücret ile birlikte girdilerdeki artışlarla ekonomik güçlüğe giren basın işletmeleri için düzenleme sonucu rahatlama olacak. Program sonrasında istihdam edilenlerin 3 yıl boyunca sigorta işveren payının, basın işletmesi tarafından ödenmeyecek olması da ayrı bir avantaj. Genel Kurulumuz’da İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı'na ilişkin yapılan düzenleme ile bir taraftan İŞKUR'un istihdam hedefine katkı sağlanacak, diğer taraftan da hem gazeteler hem de meslek adayları için altın bir fırsat elde edilmiş olacak. Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri olarak, yapılan düzenleme dolayısıyla Genel Kurul Üyeleri’ne şükranlarımızı sunuyoruz.” (Haber Merkezi)

Son Güncelleme: 30.05.2016 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.