Bugün doğalgazı kapatmayı unutmayın!

Çorumgaz, konut sahiplerinden bugün doğalgaz kombi ve kazanlarını kapatmalarını, sadece mutfakta doğalgaz kullanmalarını istedi

03 Aralık 2017 Pazar 22:24
Bugün doğalgazı kapatmayı unutmayın!

Doğalgaz kesintisi ile ilgili Çorumgaz'dan beklenen açıklama yapıldı. Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman'ın yaptığı açıklamaya göre, sanayi kuruluşlarının doğal gazı kullanımı ile ilgili geçici bir düzenleme yapıldı. Konutlarda ise, doğal gaz kesintisi yaşanmaması için yarın(4 Aralık Pazartesi günü) sabah 08.00'den itibaren kombi ve kazanların kapatılması, doğal gazın sadece mutfakta kullanılması istendi. Öte yandan şehir merkezindeki onarım çalışmalarının bir gün içinde tamamlanmasının öngörüldüğü ifade edildi. 

İşte o açıklama: "T.C. Devlet Demiryolları tarafından yürütülen Yüksek Hızlı Tren projesi kapsamındaki etüt çalışmaları kapsamında, 03/12/2017 tarihi saat 13:30 civarında Çorum İli Sazdeğirmeni köyü kırsal alanında yer alan BOTAŞ’a ait 48 inch çapındaki Mavi Akım Doğal Gaz Boru Hattına verilen hasar nedeniyle, boru hattından atmosfere kontrol dışı doğal gaz kaçağı oluşmuştur.

 BOTAŞ Acil Müdahale Ekipleri tarafından olay mahallinde çevresel tedbirler alınarak, bakım-onarım çalışmaları için gerekli ekipmanların ikmali yapılmış ve olay mahalline intikaline başlanmıştır. Alınan emniyet tedbirleri çerçevesinde, öncelikle Ana İletim Hattından Ankara istikametine sevkiyatı yapılan doğal gaz akışı durdurulmuş olup, Çorum ile Denizköy arasındaki boru hattı izole edilmiştir. Bu bağlamda, Mavi Akım İletim Hattından teslim alınan Rus Gazı da zorunlu olarak 30 milyon Sm3 miktarından 10 milyon Sm3 miktarına düşürülmüştür.Çorum ilinin doğal gaz arzı ise, operasyon başlangıcına kadar izole edilen iletim hattı içerisindeki stok gazından sağlanacak olup, operasyon esnasında ise CNG tankerleri ile tedarik edilecektir." 

Çorumgaz AŞ Genel Müdürü Kasım Kahraman konu ile ilgili olarak, sanayi kuruluşlarının doğal gaz kullanımları ile ilgili olarak geçici bir düzenleme yaptıklarını, bu düzenlemenin ısınma amaçlı doğal gaz kullanan konut tüketicilerine kısıntı veya kesinti şeklinde bir yansıması olmayacağını, Çorum şehir merkezindeki onarım çalışmalarının 05.12.2017 tarihinde tamamlanacağı öngördüklerini belirterek "Müşterilerimizin doğal gaz kesintisi yaşamamaları için 04.12.2017 sabah 08.00’den itibaren kombi ve kazanlarını kapatmaları doğal gazı sadece mutfakta kullanmaları önemle rica olunur." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 04.12.2017 09:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.