Bursa grevine destek verdiler

KESK Çorum Şubeler Platformu, metal işçilerinin başlattığı greve destek verdi.

22 Mayıs 2015 Cuma 18:39
 Bursa grevine destek verdiler


KESK Çorum Şubeler Platformu,  metal işçilerinin başlattığı greve destek verdi.


Eğitim Sen önünde toplanan sendika yöneticileri Gazi Caddesi üzerinden Hürriyet Meydanı’na ulaştı. KESK adına açıklamayı Dönem Sözcüsü  Nevzat Veldet yaptı.


Veldet yaptığı açıklamada, şöyle dedi: “Bundan tam bir hafta önce, 14 Mayıs gecesi Renault işçilerinin başlattığı direniş önce TOFAŞ'a, sonra da dalga dalga diğer fabrikalara yayılmıştır. Toplu satış sözleşmesine karşı işyerlerinde eyleme geçen işçilerin direnişi son yılların en büyük işçi isyanına dönüşmüştür.


Bizler Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu olarak metal işçilerinin haklı, meşru ve onurlu direnişini selamlıyoruz.


Bizler KESK Şubeler Platformu olarak metal işçilerinin onurlu direnişini bir kez daha selamlıyor haklı taleplerinin derhal karşılanmasını istiyoruz. Metal işçilerinin direnişini her platformda sahiplenmeye, dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz.


Kendi geleceklerini belirlemek için direnen metal işçileri, iş, ekmek, demokrasi ve onur mücadelesinde yalnız değildir ve çıktıkları bu yolda asla yalnız yürümeyeceklerdir.”



Son Güncelleme: 22.05.2015 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.