'Çalışmalarımız evrensel olmalı'

Akademik birim ziyaretleri kapsamında Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarıyla bir araya gelerek Üniversitede yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin genel değerlendirmelerde bulundu.

16 Kasım 2015 Pazartesi 09:48
'Çalışmalarımız evrensel olmalı'

Akademik birim ziyaretleri kapsamında Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarıyla bir araya gelerek Üniversitede yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin genel
 değerlendirmelerde bulundu.


Bu tür toplantıları çok önemsediğini dile getirerek Üniversite mensuplarının gayretli çalışmaları beraberinde paydaşlarından aldığı desteklerle hızlı bir gelişim gösterdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitenin bir trend yakaladığını, farklı bir bakış açısı ve hızla ilerleyerek hareket ettiğini, bunların sürdürülebilmesinin bundan sonraki başarılar için çok önemli olduğunu kaydetti.


Tüm mensuplara daha iyi imkânlar sunmanın gayreti içerisinde olduklarını vurgulayarak en son teknolojiyle donatılan modern tasarıma sahip prestijli binaların bir kısmının tamamlanarak hizmet vermeye başladığını ve yapımı devam eden inşaatların da en kısa sürede başarıyla tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HÜBTUAM) ve  Üniversite ile birlikte Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Çorum İl Özel İdaresi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında hayata geçirilen Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokentte tamamlanan modern binalarının faaliyete hazır hale geldiğini belirterek Üniversite için büyük önem arz eden bu mekanları en iyi şekilde değerlendirip araştırmaya yönelik çalışmalar yapılmasının çok önemli olduğunu ve bu bağlamda öğretim elemanlarından da Merkez Laboratuvarı ve Teknokentin etkin kullanımı için çok şey beklediğini ifade etti.


Konuşmalarına uluslararasılaşmanın her yerde, her kurumda geçerli bir kavram olduğunu ve üniversite olarakta özellikle yurt dışı imkânından yararlanarak eğitim almayı, ders vermeyi ve yayın yapmayı çok önemsediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitede evrensel ölçüler göz önünde tutularak belirli bir standardı yakalamak istediklerini belirterek “Dünyaya entegre olmak istiyorsak bizler de çalışmalarımızı evrensel ölçülerde yapmalıyız” dedi. Bu bağlamda akredistasyon çalışmalarına önem verdiklerini, Üniversitenin Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümlerinin akredite olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Alkan, aynı zamanda kampüs çalışmalarına değinerek Kuzey Kampüsü ve Mühendislik Fakültesi inşaatları hakkında da bilgiler verdi.


Oluşan sinerji ve beraberinde yapılan gayretli çalışmalarla Üniversitenin  hızla gelişimine devam edeceğine inandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarına katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti

 

Son Güncelleme: 16.11.2015 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.