Cengiz Topel’de ikinci etap

Çorum Belediyesi Cengiz Topel Caddesi Bakırcılar Çarşısı’nda ikinci etap yol genişletme çalışmasını başlattı.

17 Temmuz 2018 Salı 12:07
Cengiz Topel’de ikinci etap

Çorum Belediyesi Cengiz Topel Caddesi Bakırcılar Çarşısı’nda ikinci etap yol genişletme çalışmasını başlattı.

Geçtiğimiz dönem 44 bin m2 alanda imar düzenlemesi yapılarak Cengiz Topel Caddesi ve Bakırcılar Çarşısı sosyal donatıları ile birlikte 6 kat konut nizamında planlanmış, ilk etapta Askeri Kışla Lojmanları, Abide Kavşağı, Ticaret Meslek Lisesi, Müze ve Endüstri Meslek Lisesi önündeki yol 20 metreden 35 metreye genişletilmişti.

İkinci etap çalışmaları bugün saat 11.00’de Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan, İmar Müdürü Yüksel Boyraz, bazı meclis üyelerinin katılımıyla başlatıldı.

Konuya ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Zeki Gül, Cengiz Topel Caddesi ve Bakırcılar Çarşısı’nda imar düzenlemişini hayata geçirdikten sonra uzun yıllardır kamulaştırma yaptıklarını hatırlattı. İlk etapta müze Abide Kavşağı’nda Endüstri Meslek Lisesi önüne kadar olan yolu 20 metreden 35 metreye genişlettiklerini vurgulayan Gül, genel plana göre Özdoğanlar Kavşağı’na kadar 1640 metrelik yolda düzenleme yapacaklarını, böylece yoğun trafiğin rahatlatılacağını ifade etti.

İkinci etap olan çalışmada 350 metre uzunluğunda 35 metre genişliğinde yol açacaklarını belirten Gül, 37 işyerinin istimlak yıkılarak yol yapımına başlanacağını duyurdu. İşyerlerini yıkımı karşılığında 1 milyon 110 bin lira enkaz bedeli ödediklerini vurgulayan Gül, burada bulunan bakırcı esnafının Ulu Mezar eski Kerebigazi  Otoparkı yanındaki alana taşınacağını kaydetti.

Gül, “Bu bölgede 44 bin m2’lik alanda imar düzenlemesi yapmıştık. Sosyal donatıları ile birlikte Cengiz Topel Caddesi ve Bakırcılar Çarşısı’nda bulunan alan 6 kat konut işaretlendi. Tapular sahiplerine verildi. Bazı dükkanların yıkılmadığı şeklindeki dedikodular artık sone erecek. Biz doğru bildiğimizi yapıyoruz.”dedi.

Gülebibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun ve Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin de, bölgede yapılan imar düzenlemesinin trafiği rahatlatacağını belirterek, mahalle sakinleri adına Çorum Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Ayrıca Kale Mahallesi imar çalışması kapsamında Kıbrıs Caddesi’nin İnönü’ye bağlanmasının Kale Mahallesi sakinlerini sevindirdiği ifade edildi.

Zeki Gül, konuşmasında şöyle dedi;
Şehrimizin birçok bölgesinde alt yapı çalışmalarına, asfalt çalışmalarına, sokak ve caddelerin bakımına devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta, Ata Caddesinde, Küçük Sanayi Bölgesinde, Mutlukent’te, Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde’de yaptığımız çalışmaları kamuoyumuzla paylaşmıştık. 
Şehrimizin muhtelif noktalarında devam ettirdiğimiz çalışmaları zaman zaman, hemşehrilerimizlepaylaşıyoruz. 
Bugün Cengiz Topel Caddemizde, Bakırcılar Çarşısı olarak bilinen bölgede yaptığımız çalışmaları basın mensuplarımız aracılığıyla hemşehrilerimize duyurmak istedik. 
Kamuoyumuzun da bildiği üzere burada uzun yıllardır kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyordu. Kamulaştırma çalışmalarımızı tamamladık. Gülabibey Mahallesi Yukarı Sanayi Bölgemiz üzerinde bulunan adalarda imar düzenlemesi ve uygulaması yapmıştık. 
Yine Abide Kavşağından itibaren başlayan Cengiz Topel Caddemiz üzerinde bir çalışmamız olmuştu. 
Caddemizin Askeri Lojmanlar, YEDAŞ, Ticaret Meslek Lisesi, Müze, Endüstri Meslek Lisesi önündeki kısımları genişletmiştik. Cengiz Topel Caddesi Abide Kavşağından başlayıp, Özdoğanlar Kavşağına kadar olan 1640 metrelik bir cadde. Cengiz Topel Caddesi Bahçelievler, Yavruturna, Kale, Gülabibey Mahallelerini Hastane, Terminal, Hal gibi önemli noktalara bağlayan ve trafiği yoğun olan bir caddemiz. Caddemizi bu trafik yoğunluğunu kaldıracak bir hale getirmek için kısım kısım çalışmalarımıza devam ediyoruz. 
İlk etapta caddemizin Askeri Lojmanlar ve Endüstri Meslek Lisesi arasında kalan 500 metrelik kısmında 20 metre genişliğinde olan yolu 35 metreye çıkarmıştık. Hemen caddemizde 2. etap çalışmalarına başlamıştık. Bugün de Caddemizin 350 metrelik bölümünde kamulaştırma çalışmalarımızı tamamladık. Bu kısımda kalan dükkanların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Cadde üzerinde daha önce yapmış olduğumuz çalışmanın benzerini bu 350 metrelik alanda da yapacağız. 37 işyerinin yıkımını yapıyoruz. Buradaki işlerimizin yıkımı tamamlandıktan sonra kısa sürede enkazı kaldıracağız ve yol yapım çalışmalarımıza başlayacağız.  Bu 350 metrelik bölgede 20 metre olan yolumuzu 35 metreye çıkacağız. Böylece Cengiz Topel Caddemizin 850 metrelik kısmı 35 metre genişliğe kavuşmuş olacak.
Yol genişletme çalışmalarımız kapsamında 37 adet işyerinin enkaz bedeli olarak
1 MİLYON 110 BİN LİRA ÖDEME YAPTIK. 
Buradaki Bakırcı esnafımız da Ulumezarlık yanında bulunan Eski Oto Galericiler Sitesinde ticari faaliyetlerine devam ediyor. Bakırcılar Çarşısı ve Yukarı Sanayi Bölgesi olarak adlandırılan 44 bin metrekarelik alanda bir imar planlaması ve uygulaması da yaptık. 
Sanayi Sokaklarımızın bulunduğu bölgeyi 6 katlı konut alanı olarak parselledik. Bu 44 bin metrekarelik alanda park alanları, ibadet alanları, ticaret alanları ve çocuk oyun alanları mevcut. Tapu uygulamasını tamamladık. Burada bulunan parsellerin tapuları sahiplerine dağıtıldı. Bu bölgede yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar tamamlandığında, yollarıyla, sokaklarıyla, sosyal alanlarıyla, konut alanlarıyla Çorum yeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacak… 

 

Son Güncelleme: 17.07.2018 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.