Cevat Turan, gençlerle buluşacak

Bir dönem eğitim aldığı Çorum Mecitözü Lisesine bu kez yazar kimliği ile gidecek olan Cevat Turan, yeni kitabı ‘’Unutmalar Şehri’’ ile gençlerle buluşarak hem sohbet edecek hem de yeni kitabını imzalayacak.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 22:54
 Cevat Turan, gençlerle buluşacak


Bir dönem eğitim aldığı Çorum Mecitözü Lisesine bu kez yazar kimliği ile gidecek olan Cevat Turan, yeni kitabı ‘’Unutmalar Şehri’’ ile gençlerle buluşarak hem sohbet edecek hem de yeni kitabını imzalayacak.


Yeni neslin okuyan, düşünen ve paylaşan gençlik olması yönünde imza günlerine ağırlık verecek olan Cevat Turan 30 Mayıs saat:14.00’de gerçekleşecek imza gününde Çorumlu gençlere kendi gençlik yıllarında yaşadıkları zorlukları ve bu zorluklarla nasıl mücadele ettiklerini paylaşacak.


Kitabı hakkındaki merak edilen soruları da cevaplandıracak olan Turan, bir dönemin toplumsal çalkantıları ve gündelik yaşamını ustalıkla anlattığı; içinde aşk, ayrılık, tarih gibi olayları objektif bakış açısıyla anlattığı romanıyla Çorumlu gençlerle buluşmaya hazırlanıyor. Çok kısa süre önce kitap evlerinde okuyucuyla buluşmasına rağmen karşılaştığı yoğun ilgiyle 5. baskısını yapan Unutmalar Şehri, bir dönem romanı olması yönüyle dikkat çekiyor. Okuyucunun kendinden pek çok şey bulacağı bu romanıyla Cevat Turan bir döneme ışık tutan yazarlar arasında yer alıyor.


BİYOGRAFİ


“Çorum doğumlu Cevat Turan’ın ilk ürünleri (şiir ve yazı­ları) 1983 yılında Çorum Gazetesi ve bu gazetenin kültür-sa­nat ekinde yayımlandı. İlk gençlik yıllarında, yayın hayatını Ankara’da sürdüren Sanat Rehberi’nde şiirleri yayımlanan; Gençlik Dünyası gazetesinde kültür-sanat ve güncel politika yazıları kaleme alan yazarın, "Usuldan Bir Hüzün" (Çivi Yazı­ları Yayınevi), "Gözlerine Sakla Beni" (Günizi Yayıncılık) ve "Çoklu Yalnızlıklar" (Komşu Yayınları) adında üç şiir kitabı; yine Komşu Yayınları’ndan çıkan "İnsanın Üşüdüğü Yer" adında bir de öykü kitabı bulunmaktadır. Yasakmeyve şiir dergisinin hazırladığı Türkiye Şiir Rehberi’nde de yer alan yazarın, Cumhuriyet Kitap eki, Dünya Gazetesi Kitap eki, Berfin Bahar, Islık, Yasakmeyve ve Varlık dergilerinde şiir ve yazıları yayımlanmış; şiir anlayışı ve kitapları üzerine yazılar kaleme alınmıştır. Kitapları ve edebiyat serüveni hakkında kendisiyle ulusal medyada (gazete, dergi, radyo ve televizyon kanalla­rında) söyleşiler yapılan Turan’ın, bazı şiirleri ise çeşitli mü­zisyenler tarafından bestelendi. Evli ve 3 çocuk babası olan Cevat Turan, sahibi olduğu güncel haber sitesi www.sonmedya.com.tr’de köşe yazarlığı ve Yazın-Sanat Kooperatifi üyeliğinin yanı sıra, halen bir şirketler topluluğu grubunun yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.


 

Son Güncelleme: 29.05.2017 22:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.