Çorum turizmi için hamle

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Çorum’u ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

12 Mayıs 2017 Cuma 11:47
 Çorum turizmi için hamle


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Çorum’u ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.



Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğtu Kurt, CHP Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Av Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve Kültür ve Tunizm Müdürü Ömer Arslan'ın ev sahipliği yaptığı inceleme ziyareti hakkında bilgi verildi.


Milletvekili Salim Uslu, yaptığı duyuruda, “Hititlerin başkenti, medeniyet şehrimiz Çorum ilimizde geçmişi yerinde yaşayabilmek adına yolu düşen herkesi Çorum'a bekliyoruz.



Kültür ve turizm alanında yaptığımız ve yapacağımız çalışmaları değerlendiriyoruz.


4270 tarihi/kültürel eserin iadesini sağlanmıştır.200 yıldır süren soygunu ortadan kaldırmak için kazıların Millîleştirilmesi kaçınılmazdır.



Ankara Hitit Güneş Kursu Anıtı’nın,Hitit medeniyetinin başkenti olan Hattuşa'nın bulunduğu Çorum’a getirilmesi için çalışma başlattık.


Çorum/Ortaköy Şapinuva, Boğazkale Hattuşa olarak litaratüre ve tarihteki konumuna uygun şekilde ismi değişmelidir.” Dedi.



Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise, Çorum Müzesi’nde basın toplantısı düzenleyerek kültür ve turizm alanında yapılan çalışmaları değerlendirdiklerini ifade etti.



Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise, sosyal medya hezsabından yaptığı duyuruda, “Dünyanın merkezi Hititlerin Başşehri Dünyanın İlk barış antlaşmasının yapıldığı. Muhteşem senfoniyi andıran Güzel Çorum'dayız.” şeklinde mesaj verdi.


Son Güncelleme: 12.05.2017 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurlu 2017-05-12 16:09:07

Çorum'un girişine ilk yazılı anlaşmanın çok büyük temsilini bile aşamadık henüz.
Kim biliyor ilk anlaşmanın Çorum'da yapıldığını..