Çözüm süreci açıklaması

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, başından beri tam...

28 Nisan 2015 Salı 11:02
 Çözüm süreci açıklaması


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, başından beri tam destek verdikleri çözüm sürecinin başarıyla tamamlanarak, bu sürecin demokratik, özgürlükçü, sivil yeni bir anayasa ile taçlandırılması gerektiğini, ülkenin de ümmetin de geleceğinin bu tarihsel reformlara bağlı olduğunu bildirdi.


Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak,  2002-2015 dönemini kapsayan süreçte demokratikleşme, insan hakları ve hukuk alanında gerçekleşen sessiz devrimlerde aktif sorumluluk aldıklarını belirten Saatcı, şöyle dedi: “Reformların toplumla buluşturulması ve anlatılması sürecinde etkin ve etkili rol aldık. Özellikle yasakların kalkması noktasındaki sivil itaatsizlik eylemlerimizle (kılık kıyafet eylemi) tarihi yasağı tarih yaptık ve tarih yazdık. 4/B'li sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, ek ödeme eylemi, 28 Şubat mağdurlarının göreve iadesi gibi birçok konuda önemli başarılara ve kazanımlara imza attık. 12 yılda 7 darbe girişimi yaşandı ve bunların çoğunluğunda dalgakıran olduk. Ortak akıl mitingleriyle başlayan, sağlam irade kampanyalarıyla süren darbe ve vesayetlere karşı kararlılıkla mücadele ettik. Taksim Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, 6-8 Ekim Kobani ayaklanması gibi küresel operasyonlarda dik durduk, emperyalistlerin oyunlarını ve düzenlerini bozduk. Mazlumların sözcüsü olma, mazlumlara yönelik dayanışma ve yardımlaşma faaliyetlerine öncülük ettik, merhamet diplomasisinde liderlik yaptık. Vesayetin bitişiyle birlikte kadim medeniyetin ve yeniden büyük Türkiye’nin inşa sürecine başladık, bu süreçte aktif sorumluluk aldık. Başından beri tam destek verdiğimiz çözüm sürecini başarıyla tamamlayarak, bu süreci demokratik, özgürlükçü, sivil yeni bir anayasa ile taçlandırmamız lazım. Ülkenin de ümmetinde geleceğinde bu tarihsel reformlara bağlı olduğunu asla unutmayalım.


Demokratik, sivil ve özgürlükçü yeni anayasa yapım sürecinin uzaması hem ülkemiz hem de milletimiz açısından ekonomik, siyasi ve toplumsal ağır sonuçları olacak. Çerçevesini temel insan hak ve özgürlüklerinin çizdiği, ideolojik ön kabullerden arındırılmış, en geniş toplumsal uzlaşıyı temsil edecek ve bireyin devlete karşı özgürlüklerinin genişletilmesini sağlayacak yeni bir anayasa yazılmalıdır.”



Son Güncelleme: 28.04.2015 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2015-04-28 13:43:34

hukuk - özgürlük alanında mı geliştik başkannnn ?????? güldürmeyin insani. duple yol desen birazcık anlayacağız da.... memurun kaybettikleriniiiiiii de memura sormak lazımmmm