Danişmend Gazi İHO birinci

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ‘İmam Hatip Ortaokulları Arası Siyer-i Nebi Yarışması’ düzenlendi.

15 Nisan 2015 Çarşamba 14:49
 Danişmend Gazi İHO birinci


Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ‘İmam Hatip Ortaokulları Arası Siyer-i Nebi Yarışması’ düzenlendi.


www.corumhakimiyet.net’te yer alan Recep Mebet imzalı habere göre, Çorum Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen yarışmanın finali dün Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.


5 okulun katıldığı yarışmada 110 puan alan Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu (İHO) birinci oldu.


20 soru sonucunda 105 puan alan Yıldırım Beyazıt İHO ikinci, 100 puan alan Türkiyem İHO üçüncü, 90 puan alan Başöğretmen Atatürk İHO dördüncü, 80 puanda kalan Toprak Sanayi İHO ise beşinci oldu.


Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu başkanlığındaki jüri heyetinde Meslek Dersleri Öğretmenleri Abdurrahman Çırak, Ercan Anbar, Servet Yılmaz ve İsmail Boylu görev aldı.


Yıldırım Beyazıt İHO öğrencisi Mustafa Avcı’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışmayı Bekir Sayın ve Ubeydullah Abanuzoğlu birlikte sundu.


Çekişmeli anların yaşandığı yarışmayı Müftü Mehmet Aşık, bazı daire amirleri ve okul müdürleri ile öğretmenler ve çok sayıda öğrenci izledi.


Diyanet İşleri Başkanlığı’nda hazırlanan ‘Kutlu Doğum’ konulu sinevizyon gösterisinin de yer aldığı programda kürsüye gelen Mehmet Aşık katılımcılara hitaben selamlama konuşması yaptı.


Düzenlenen programda sahne alan Toprak Sanayi İHO öğrencisi Yusuf Yıldırım, Danişmend Gazi İHO öğrencisi Fatma Zehra Kıran, Başöğretmen Atatürk İHO öğrencisi Seda Nur Göker ve Türkiyem İHO öğrencileri solo ve koro ilahiler seslendirdiler.


İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Hz. Muhammed (S.A.V.)’in Hayatı dersi alanındaki bilgilerinin ölçüldüğü yarışmada dereceye girenler Türkiye Diyanet Vakfı tarafından para ödülüyle ödüllendirildi.


Öğrencilerin ödüllerini Müftü Mehmet Aşık, Müftü Yardımcıları Abdullah Pamuklu ve Ahmet Süzen, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Kadir Söngüt ve Ensar Vakfı Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın verdi.


Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bugün gerçekleşecek ‘İmam Hatip Liseleri Arası Hadis Okuma Yarışması Finali’yle devam edecek.



Son Güncelleme: 15.04.2015 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
elif sena a 2015-04-15 17:57:23

Yine danişment oleyyy biz kazandıkk