Dodurga kömür ocağında iş durduruldu

Vali Ahmet Kara, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ve...

21 Kasım 2014 Cuma 16:53
 Dodurga kömür ocağında iş durduruldu


Vali Ahmet Kara, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ve Çorum Milletvekilleri; TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı ile TBMM’deki makamlarında görüştü.


2 günlük Ankara ziyaretinin ardından Çorum’a dönen Vali Kara, ziyaretlerinde Çorum ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade ederek, belirtilen çalışmalarla ilgili şu bilgileri yazılı olarak açıkladı:


“Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca Osmancık ilçesinde 47 hektarlık alanda kurulacak Osmancık Organize Sanayi Bölgesi'nin tüm işlemleri de tamamlanmış olup, Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi için onay verilmiştir.


Kültür ve Turizm Bakanlığından ilimiz Ortaköy Belediyesi içme suyu isale hattı yenileme işlemleri için 100.000.00 TL ödenek tahsis edilmiştir. Yine Ortaköy İncesu Kanyonu altyapı uygulamaları (WC. İçme suyu hattı ve çeşme yapımı) işi için 
90.000.00 TL; Ortaköy ilçesi Karahacip köyü içerisinden geçen yaya yolu ve istinat duvarı yapılması işi için 100.000.00 TL ödenek çıkartılarak ilimize gönderilmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu denetimleri sonucu, yer altı ocağında bazı eksiklikler tespit edilmiş, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun 25. Maddesi gereği iş yeri hakkında durdurma kararı verilmiştir.


Bu karara istinaden Çelikler Taah. İnş ve San. A.Ş tarafında işletilen Dodurga Linyit unvanlı iş yerinde eksiklikler giderilene kadar yer altı kömür ocağında iş durdurulmuştur.


6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun 25. Madde 6. Fıkrası gereği, işveren işin durdurulması sebebi ile işsiz kalan çalışanlara, ücretleri ödemekle veya ücretlerinde bir düşüklük olmamak üzere meslek veya durumlarına göre başka bir iş vermekle yükümlüdür.


Eksiklikleri tamamlamak üzere ocak güvenliği ile ilgili çalışmalar daimi nezaretçi ve iş güvenliği uzmanı gözetiminde en az sayıda işçi ile üretim yapılmaksızın sürdürülecektir.




Son Güncelleme: 22.11.2014 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dodurgalı 2014-11-22 00:19:09

i̇şveren yeraltını işçileri çalıştırmamak için kapatılmasına dünden razıydı zaten yeraltı çalışma koşulları neden iyileştirilmiyo yada neden ceza yazılmıyor acaba