DSİ yatırımları değerlendirdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı hemşehrimiz Lütfi Akça, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu Türkiye Büyük Millet Meclisinde ziyaret ederek TBMM 26.Dönemi ve İdare Amirliği görevine yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etti.

27 Kasım 2015 Cuma 18:00
DSİ yatırımları değerlendirdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı hemşehrimiz Lütfi Akça, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu Türkiye Büyük Millet Meclisinde ziyaret ederek TBMM 26.Dönemi ve İdare Amirliği görevine yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Akça, “Birlikte Çorum’a birçok hizmetin yapılmasını sağladık. Bizler bürokratik ve teknik alanda çalışmalarımızı sürdürürken sizler de siyaseten bize sağladığınız desteklerle önümüzü açtınız. Yeni dönemde de koordineli olarak memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çorum’un Cumhuriyet tarihinde almadığı hizmetleri aldığını ve almaya devam ettiğini söyleyen Uslu, “Birçok projeyi bir ve beraber olarak Valimiz, Milletvekillerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, İl/İlçe Başkanlarımız, Teşkilat mensuplarımız, Kamu kurumlarının yönetici ve personelleriyle birlikte kazandırdık. Müsteşarımız olarak da sizlerin memleketimize çok büyük katkısı ve emeği var. Devam eden projelerimizle sulu tarımda bir devrimi birlikte yaşayacağız. Tabi ki projelerin gerçekleşmesinde milletimizin desteği ve güveni ile bu kutlu yürüyüşü başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ve görev yapmış bütün kabine üyelerimizin emeği çok büyük. 

İstikrar ve güven ortamı devam ettikçe kalkınma ve büyümemiz de devam edecektir” dedi.Devam eden ve planlanan Devlet Su İşleri yatırımlarının da detaylı olarak değerlendirildiği görüşmede yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler sunuldu.

DSİ 2003 – 2015 Yılları arasında 796 Milyon TL yatırım yapmıştır. Yapımına başlanan yatırımlarımızla bu rakam 1,1 Milyar TL’ye ulaşıyor.

16 BARAJ 

4 Adet İşletmede; Obruk, Hatap, Koçhisar ve Boğazkale Evci

9 Adet Yapımı Devam Eden;
Mecitözü Bayındır, Mecitözü Geykoca, Mecitözü Köprübaşı, Sungurlu Aşağıfındıklı, Bayat Kunduzlu, Osmancık Dereboğazı, İskilip Derekargın, Sungurlu Ortakışla ve Osmancık  İncesu,
3 Adet İhale Safhasında; Oğuzlar Barajı, Osmancık Gökdere ve Sungurlu Barajı 


23 GÖLET

3 Adet İşletmede; Daniş (Karahacip), İskilip Yeraltı ve Alaca Kızkaraca

1 Adet Yapımı Devam Eden;
Merkez Şeymustafa

19 Adet Proje Planlama Safhasında;
Merkez Dağkarapınar, Serban, Yoğunpelit - Alaca Büyükhırka, Perçem, Küçükhırka, – Bayat Akseki, Çayköy – Boğazkale Emirler – İskilip Kuluözü, Yenice – Kargı Aksu Göleti Yükseltilmesi ve Sulaması – Laçin Çamlığınar, Kırkdilim – Ortaköy Yükderesi ve Kürtkonan Mevki, Aşdağul  – Osmancık Karalargüney, Avlağı ve Kmail Yeraltı - 

9 ADET İÇMESUYU TESİSİ

2 Adet İşletmede; Hatap Barajı İsale Hattı ve İçmesuyu Tesisleri, Koçhisar Barajı 1.Kısım Alaca İçmesuyu

2 Adet Yapımı Devam Eden;
Yenihayat Barajı Derivasyonları - Şendere Projesi 20 Milyon TL (Uğurludağ İlçe Merkezi ve 53 Ünite İsale Hattı, Depolar ve Arıtma Tesisi)

3 Adet Proje Planlama Safhasında
; Bayat İlçesi ve Köyleri İçmesuyu İsale hattı, Depolar ve Arıtma Tesisleri – Osmancık İçmesuyu İsale Hattı Depolar ve Arıtma Tesisi – Koçhisar Barajı 2.Kısım(Çorum -Merkez) İçmesuyu İsale Hattı 

2 ADET ARITMA TESİSİ

2 Adet İşletmede; Çorum İçmesuyu Tasfiye Tesisi, Alaca İçmesuyu Arıtma Tesisi

1 ATIKSU ARITMA TESİSİ

Hatap ve Yenihayat Baraj Havzaları Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi Projesiyle; Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliğine uygun olarak Hatap, Yenihayat ve Musabeyli Baraj Havzalarında kalan 23 adet köyün atık sularının ayrı ayrı yapılacak 23 adet tabii arıtma ile arıtılıp havza dışına çıkarılması sağlanacaktır. 

Proje çalışmaları devam etmektedir.

25 ADET SULAMA TESİSİ

8 Adet İşletmede(43.490); Merkez Şeyhmustafa(1.360 da), Sungurlu Aşağıfındıklı(1.680 da), Hatap Sulaması(7.800 da), Hatap Sulaması Ek Saha(3.000 da), Alaca Sulaması(13.000 da), Alaca Kızkaraca(2.670 da), Boğazkale Evci(10.140 da), Mecitözü Figani(3.840)9 Adet Yapımı Devam Eden(307.560 da); Koçhisar Sulaması(118.350 da), Tımarlı Sulaması 2.Kısım 185,2 Milyon TL(77.050 da), Obruk Dutludere Sulaması(58.900 da), Obruk Dutludere Dodurga Pompaj Sulaması(6.130 da), Obruk Dutludere Kınalıtaş(8.870 da), Mecitözü Köprübaşı(28.740 da), Mecitözü Bayındır(4.010 da), Mecitözü Geykoca(2.310 da), Mecitözü Kozören(3.200 da) 8 Adet Proje Planlama Safhasında(22.940 da); Alaca Sincan(1.200 da), Alaca Seyitnizam, Alaca İbrahimköy, Kargı Aksu(1.000 da), Obruk Dutludere Sol Sahil Osmancık Pompaj Sulaması(4.820 da), Ortaköy Daniş(Karahacip)(1.170 da), Ortaköy Kızılhamza, Mecitözü Söğütyolu

70 ADET TAŞKIN KORUMA VE DERE ISLAH TESİSLERİ

55 Adet İşletmede, 12 Adet İnşaat Safhasında, 1 Adet Proje, Planlama Safhasında

Son Güncelleme: 27.11.2015 18:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.