‘Eğitimdeki kayıp nasıl telafi edilecek?’

Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Şubat Ayı Toplantıları’ dün gerçekleşen oturumla devam etti.

04 Şubat 2016 Perşembe 09:41
‘Eğitimdeki kayıp nasıl telafi edilecek?’

Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Şubat Ayı Toplantıları’ dün gerçekleşen oturumla devam etti.

www.corumhakimiyet.net’te yer alan habere göre, İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda gündem maddeleri ele alındı.

Meclis Başkan Vekili Ali Sami Odabaş yönetiminde gerçekleşen toplantıda katip üyeler Aziz Sarüce ve Erhan Akar da hazır bulundu.

Yoklama ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşime ait tutanak özeti okundu.

Meclis üyelerinin verdiği yazılı ve sözlü önergelerin değerlendirilmesi ile devam eden toplantıda bazı komisyonlar tarafından hazırlanan araştırma raporları okunup oylandı.

DOMUZ GRİBİ MESELESİ ARAŞTIRILACAK

Çorum’da domuz gribi konusunda alınan tedbirler ve hastalıkla ilgili tedavi çalışmaları ile ilgili olarak İl Genel Meclisi’ne yazılı önerge teklifi verildi.

AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Yurdanur Özzehinli, Mustafa Alagöz, Arif Çamiçi ve Erdoğan Köroğlu imzasıyla sunulan önergede, domuz gribinin Çorum’da halk sağlığını tehdit edip etmediğinin araştırılması istendi.

Önerge teklifi yapılan görüşmelerin ardından incelenmek üzere oy birliğiyle Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi.

‘EĞİTİMDEKİ KAYIP NASIL TELAFİ EDİLECEK?’

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk yarısında yaklaşık 20 günlük kaybın oluştuğunu söyledi.

Hava koşulları başta olmak üzere farklı nedenlerle okulların tatil edildiğini hatırlatan Yıldız Bek, oluşan tablo karşısında öğretmenlerin konuları yetiştirememekten velilerinse çocuklarının eğitim mahrumiyetinden dert yandığını kaydetti.

Milli Eğitim’le ilgili düzenlemelere göre yıl boyunca 180 iş günü eğitim-öğretim yapılacağı hükmünün yer aldığını anlatan Bek, bu sürenin 90 gününün ilk yarı 90 gününün ise ikinci yarı gerçekleştiğini ifade etti. Bek, “Bu hükümlere rağmen bu sene eğitim-öğretim yılının ilk yarısında 70 küsür iş günü çalışılmış, yaklaşık 20 günlük kayıp oluşmuş. Milli Eğitim bu hususta telafi düşünüyor mu merak ediyoruz” diye konuştu.

Bek’in dile getirdiği meselenin genel bir sorun olduğunu dile getiren Meclis Başkan Vekili Ali Sami Odabaş, o nedenle konunun önerge teklifi olarak gündeme alınamayacağını açıkladı.

‘SU DEPOLARI TEMİZLİĞİ KONUSUNDA EĞİTİM VERİLSİN’

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz Polat, köylerdeki su depolarının temizliği konusunda muhtarlara eğitim verilmesi gerektiğini söyledi.

Bazı köylerin su kalitesinde yıl içinde çeşitli sıkıntılar yaşanabildiğine değinen Burçin Solmaz Polat, klor tabletlerinin kullanımı ve depoların temizliği noktasında ilgililerin bilgilendirilmesinin yerinde olacağı görüşünü dile getirdi.

Meclis Başkan Vekili Ali Sami Odabaş ise konuyla ilgili olarak Özel İdare Su ve Kanalizasyon Şube Müdürlüğü yetkililerinin davet edilerek Meclis Üyeleri’ni bilgilendirmesini talep edeceklerini açıkladı.

Çorum merkeze bağlı Tatar Köyü, Osmancık ilçesine bağlı Aydın Köyü, Kargı ilçesine bağlı Sinanözü Köyü, İskilip ilçesine bağlı Yaylacıkseki ve Yanoğlan Köyleri, Sungurlu ilçesine bağlı Akpınar Köyü, Bayat ilçesine bağlı Çamlıgüney, Dorukseki, Emirşah, İleği, Yenişıhlar ve Yeşilçat Köyleri’ne ait yerleşik alan ve civarı sınır tespitinin görüşüldüğü toplantıda ayrıca İskilip ilçesine bağlı Çomu, İkipınar, Seyirçay, Yalakçay, Çayköy, Hacıbayram, Elmalı, Çatkara, Hallı ve Çukurköy Köyleri’ne ait yerleşik alan ve civarı sınır tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nca hazırlanan raporlar görüşülerek karara bağlandı.

İl Genel Meclisi toplantıları, bugün saat 13.30’da gerçekleşecek oturumla devam edecek.

Son Güncelleme: 04.02.2016 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.