Engelleri birlikte aşıyoruz

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü ve Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Çorum Çölyak Derneği ve Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi ile birlikte Mehmetçik Anadolu Lisesi’nde ”Glutensiz Yaş Pasta Yarışması” düzenledi.

23 Mayıs 2017 Salı 09:39
 Engelleri birlikte aşıyoruz


9 Mayıs Dünya Çölyak Günü ve Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Çorum Çölyak Derneği ve Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi ile birlikte Mehmetçik Anadolu Lisesi’nde ”Glutensiz Yaş Pasta Yarışması” düzenledi.


Gıdayı özgürce tüketememek te bir engeldir. Bu özel iki güne istinaden bu konuya dikkat çekmek için pasta yarışmasını planladık. Ayrıca yarışmacı gruplardan biri Fenilketonürisi olanlara yönelik pasta yaptı. Çorum Çölyak Derneği, Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi ve Mehmetçik Anadolu Lisesi’nden birer öğrencinin katılımıyla oluşturulan 4 grup olarak yarışan öğrenciler güzel bir takım çalışması sergileyerek 30 dakika içinde glutensiz yaş pastalarını yaptılar. Tamamıyla glutensiz ürünlerden oluşan malzemeler Mina Glutensiz ve Özmer Gıda tarafından karşılandı.


Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu ve Mehmetçik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Madan organizasyonda günün anlam ve önemine istinaden birer konuşma yaptı ve katılımcılara başarılar dilediler.


Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Mehmetçik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Madan, Engelli Eğitim Merkezin Müdürü Mustafa Yüztgenç, Çorum Çölyak Derneği Başkan Yrd.  Dr. Mustafa Azak,  Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Hitit Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Özden jüri üyesi olarak görev yaptı. Jüri görünüm, tat ve ekip çalışmasına bakarak dereceye girenleri belirledi.

Hepsi gönlümüzün birincisiydi ancak yarışma formatına uygun olarak ilk 3 ve mansiyon ödülü alan takımlar belirlendi ve dereceye girenlere hediyeleri verildi. Öğrencilere Mina Glutensiz Ürünler tarafından hazırlanan gıda paketi, ayrıca Engelli Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından üretilen seramik resimlikler hediye edildi. Yarışma sonunda pastalar tüm misafirlere ikram edildi.


Son Güncelleme: 23.05.2017 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.