Erdoğan’dan Öncü Spor Kulübü'ne özel ilgi

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Bizim ata sporlarımızda fiziksel ve kişisel gelişimin yanında ahlaki ve ruhsal gelişimde ön planda tutulmaktadır” dedi.

11 Mayıs 2017 Perşembe 11:15
Erdoğan’dan Öncü Spor Kulübü'ne özel ilgi

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Bizim ata sporlarımızda fiziksel ve kişisel gelişimin yanında ahlaki ve ruhsal gelişimde ön planda tutulmaktadır” dedi.



İç Anadolu Ata Sporları Federasyonunun 4. Olağan Genel Kurul kongresi ve tanıtım programı gerçekleştirildi. 
Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde konferans Salonu’nda Ata Sporları Federasyonu Genel Kurul ve Tanıtım Toplantısı Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurula; Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, Ata Sporları Federasyonu Genel Koordinatörü Öncü Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli, Din öğretimi genel müdürü Nazif Yılmaz, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel müdürü Sinan Aksu, İç Anadolu Ata Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Baykan, ÇORİMDER Başkanı ve ÖNDER yönetim kurulu üyesi Ayhan Boyraz, Çorum Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Yüksel, Spor Kulüplerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve bir çok bürokrat katıldı.


Divan heyeti Ata Sporları Federasyonu Genel Koordinatörü Öncü Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli Başkanlığında, Katip Üyeliğine getirilen Enes Şişman ve Yusuf Ziya Yıldırım’dan oluştu. 
Türkiye’nin 7 bölgesinde Ata Sporları Federasyonunu kurduklarını belirten Divan Başkanı Hacı Sürmeneli, ata sporlarını Türk toplumu ile yeniden tanıştırarak, kaybolmaya yüz tutan bu değerleri yeniden kazandırıp, sporda fabrika ayarlarına geri döndürmeyi hedeflediklerini söyledi.

ETNO Federasyonu olarak ata sporlarını yeniden canlandırmayı hedeflediklerini ifade eden Sürmeneli, bu konuda genel kurula katılan spor kulüplerinden destek istedi. 
Açılış konuşması yapan İç Anadolu Ata Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Baykan, katılımcılara teşekkür etti. Toplantıda, genel kurula katılan spor kulüplerinin başkanlarına Bilal Erdoğan tarafından plaket verildi. İç Anadolu Bölgesi Ata Sporları Federasyonu Genel Kurul ve Tanıtım Toplantısı, kurucu üyeler Ankara Örnek Nesil Gençlik ve Spor Kulübü, Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü, Ankara Mahir İz İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü, Ankara Gölbaşı İmam Hatip Gençlik ve Spor Kulübü, Niğde Gücü Kültür Sanat Gençlik Özürlüler Doğa ve Hava Sporları, Çorum Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, İstanbul Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, Aksaray Öncü Gençlik Spor Kulüplerinin desteğiyle yapıldı.



Konuşmasına protokol üyelerini ve genel kurula katılanlara selamlama yaparak başlayan Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, “Bizler geleneksel sporlarla ilgili serüvenimize Ok Meydanındaki Okçular tekkesinin ihya edilmesiyle ilgili proje vesilesiyle çıktık” dedi. 
İlk çalışmalarını ata sporu olan okçuluk üzerine yaptıklarını kaydeden Erdoğan, “ Okçuluk sporunun arka planındaki düşünce dünyasını ve felsefesini anladık ve gördük ki bizim spordan anladığımız ile bugün batı sporlarının yaşatmaya çalıştığı şey birbirinden çok farklı olduğunu gördük. Elbette spor fiziksel gelişim için önemli bir araç ama bugün sporun acımasız bir rekabet ortamına çekilmiş olması büyük sıkıntılara neden oluyor. Bugün dopingin konuşuluyor olması, sporcuların birbirine davranmalarında edep ve adaptan uzak olmaları maalesef dünyada egemen olan batı kültürünün o acımasız kapitalist anlayışını bir yansımasıdır. Ancak bizim sporlarımızda fiziksel ve kişisel gelişimin yanında ahlaki ve ruhsal gelişimde ön planda tutulmaktadır” diye konuştu.

Türkiye’de bir kültürel adalet ortamının tesis edilmesini isteyen Erdoğan, “ Bu anlamda İç Anadolu Ata Sporları Federasyonunun kuruluşu çok önemlidir ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Destek veren 10 spor kulübümüz hem geleneksel spor dallarında hem de diğer spor dallarında gençlerimizi hem fiziki hem ruhsal gelişimi için çok iyi şeyler yapacaklardır” şeklinde konuştu. 
Daha sonra program ETNO Federasyonunun yaptığı çalışmaların anlatıldığı slayt ve gösterisi ile devam etti. Genel kurula katılan spor kulüplerinin başkanlarına Bilal Erdoğan tarafından plaket verilmesi ile devam eden program, İç Anadolu Bölgesi Ata Sporları Federasyona bağlı spor kulüplerinin sporcularının yaptığı gösterisinin ardından sona erdi.

BİLAL ERDOĞAN’A NECATİBEY GÖMLEĞİ


1970 yılından bu yana sabırlı ve titiz çalışmanın sonucunda Çorum adına gurur verici bir marka haline gelen ve markanın önemini çok iyi bilerek tüm unsurları birer birer yerine getiren ikinci kuşak gömlek ustası aynı zamanda Çorum Öncü Gençlik ve Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Mücahit Keskinel, Bilal Erdoğan’a ismi yazılı Necatibey gömleği hediye etti.


MUSTAFA YÜKSEL’E BİLAL ERDOĞAN’DAN PLAKET


Çorum Öncü Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Mustafa Yüksel Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan’ın elinden yaptığı çalışmalar için teşekkür plaket aldı.


BİLAL ERDOĞAN’DAN ÇORUM HEYETİNE ÖZEL İLGİ


Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, yemekte bir araya geldiği Çorum heyeti ile yakından ilgilendi. Kendisine hediye edilen ve isminin yazılı olduğu Necatibey gömleği için teşekkür etti. 
Çorum’da yapılan çalışmalar hakkında Öncü Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Mustafa Yüksel’den bilgi alan Erdoğan, çalışmalar için teşekkür etti.


Son Güncelleme: 11.05.2017 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.