Esnafa yapılandırma çağrısı

Çorum Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, odaya aidat borcu olan üyeleri uyardı.

18 Kasım 2014 Salı 12:07
 Esnafa yapılandırma çağrısı


Çorum Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, odaya aidat borcu olan üyeleri uyardı.  6552 Sayılı Torba Yasa ile oda aidat borçlarının yapılandırıldığını hatırlatan Gür, yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerin elini çabuk tutmasını istedi.


Gecikmiş yıllık aidat borçlarının yeniden yapılandırmasına ilişkin olarak getirilen hükümlerden yararlanmak isteyen oda üyelerinin 30 Kasım 2014 tarihine kadar Oda Genel Sekreterliği’ne başvurmaları gerektiğini kaydeden Oda Başkanı Recep Gür, aidat borçlarını peşin ödeyen üyelerden gecikme faizinin alınmayacağını ifade etti.


Gür, “5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 61. maddesine istinaden, süresi içinde ödenmeyen yıllık aidat için esnaf ve sanatkarlar ilam hükmünde olup icra dairelerince yerine getirilmesi kanun gereği mecburi hale gelmiştir. Aidat borçlarını peşin ödeyen üyelerden gecikme faizi alınmayacaktır. Yasa gereği yıllık aidatını ödemeyen üyelere, ödeme yapılıncaya kadar Oda tarafından yapılacak hizmetler ile düzenlenecek belgeler verilememektedir” dedi.





Son Güncelleme: 18.11.2014 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.