FETÖ’den 113 şüpheli hakkında 69 dava açıldı

Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 113 şüpheli hakkında 69 ayrı dava açıldığı öğrenildi.

24 Mart 2017 Cuma 14:08
FETÖ’den 113 şüpheli hakkında 69 dava açıldı

Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 113 şüpheli hakkında 69 ayrı dava açıldığı öğrenildi. 

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, bir kısmı 15 Temmuz'daki darbe girişimi öncesine ait FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında, örgütün Çorum'daki yapılanmasının ortaya çıkarılması, örgüte finans ve eleman temin edenlerin belirlenmesi, örgütle irtibatlı ve iltisaklı kişilerin açığa çıkarılması amacıyla başlatılan soruşturmalar devam ediyor.

Başsavcılık tarafından örgütün il imamı G.D. ve mütevelli heyeti üyeleri ile örgüte finans desteği sağlayan iş adamlarının yer aldığı 16'sı tutuklu 32 şüpheli hakkında hazırlanan ilk iddianamenin, Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından sanıkların yargılanmasına başladı. Soruşturmalar kapsamında Başsavcılık tarafından şuana kadar toplamda 113 kişi hakkında 69 ayrı iddianame hazırlandığı öğrenildi. Başta "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından çeşitli hapis cezaları istenen şüpheliler hakkındaki iddianamelerin Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği belirtildi.

Aralarında meslekten ihraç edilen kamu çalışanlarının da yer aldığı sanıkların, önümüzdeki günlerden itibaren yargılanmalarına başlanacağı ifade edildi.

İHA


Son Güncelleme: 24.03.2017 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MAVİ 2017-11-14 03:40:55

Buradaki ve buna benzer fotograf ve videoların kaldırılmasını istiyorum.Bir kimsenin dış görünümü üzerinde kişilik hakkı vardır.Bu durum ise bir kimsenin dış görünüşü ve o kimsenin tanınmasını sağlayacak biçimde yansıtan yüzey bir cisimdir.Bu nedenle kişinin dış görünümü yansıtma, onun tanıtan fotoğraf ve videosu üzerinde kişilik hakkı bulunmaktadır.Kural olarak,kişinin rızası olmadan resminin ve videosunun çekilmesi ve yayınlanması hukuka aykırı olarak kabul edilmektedir.Eğer gereğini yerine getirip bu verileri silmezseniz, tarafların hepsi hakkınızda şikayette bulunacaktır.Bu tür videoyu ve resmi çekene,yayınlayan kişi ve kuruma, dağılmasına olanak sağlayan gazete ve internet sitesi hakkında hukuki süreç başlayacaktır.Gereğinin yapılmasını temenni ederim.