FETÖ’nün üst aklına soruşturma

Aralarında Hukukçular Derneği Genel Başkanı hemşehrimiz Av. Mehmet Sarı’nın da yer aldığı Türkiye’den bir grup hukukçu, FETÖ'yle iltisaklı olduğu veya yardım ettiği öne sürülen ABD'de yaşayan tanınmış 17 kişi hakkında, hazırladıkları dilekçeyle suç duyurusunda bulundu.

16 Nisan 2017 Pazar 17:45
FETÖ’nün üst aklına soruşturma


Aralarında Hukukçular Derneği Genel Başkanı hemşehrimiz Av. Mehmet Sarı’nın da yer aldığı Türkiye’den bir grup hukukçu, FETÖ'yle iltisaklı olduğu veya yardım ettiği öne sürülen ABD'de yaşayan tanınmış  17 kişi hakkında, hazırladıkları dilekçeyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu üzerine
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca önceki gün soruşturma başlatılmıştı.

15 Temmuz işgal girişiminin püskürtülmesinin ardından, darbeci, casus, katil FETÖ’nün devletin içerisindeki 40 yıllık yapılanması, finans ayağı büyük oranda çökertilirken, alçak örgütü destekleyen uluslararası çete içinde hesap zamanı geldi. Aralarında hemşehrimiz Mehmet Sarı ve Rıza Saka'nın da yer aldığı bir grup vatan sevdalısı avukat önceki gün ABD’de bulunan FETÖ yancısı 17 kişi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca bir savcı görevlendirilerek soruşurma başlattı.


AKIL BABASI SORUŞTURMADA


1966 yılında FETÖ’yü kuran, yönlendiren, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'de ikamet etmesi için yaptığı yeşil kart başvurusuna kefil olan, eski CIA Direktörü ve RAND düşünce kuruluşu danışmanlarından Graham Fuller ile Wilson Center Ortadoğu Programı Direktörü ve Türkiye Uzmanı Henry Barkey de dilekçede adı geçen önemli kişiler arasında yer alıyor. Ayrıca, Erdoğan düşmanı ve Türkiye düşmanı siyonist sever, NeoCon Michael Rubin’de şüpheliler arasında.


2 TOPLANTI YAPTILAR


Diğer yandan, soruşturmadaki en ilginç ayrıntılardan biri de CIA yetkilileri ve ABD derin devletinin darbe günü ve öncesinde yaptığı toplantılar. Savcılık, hem darbenin yönetim merkezi olarak tanımlanan Büyükada da 15 Temmuz günü yapılan toplantı, hem de 17 Temmuz günü Karaköy’deki buluşmayı inceleyecek.


HESAP VERECEKLER


FETÖ’den ile yakın ilişkileri belgelenen, Türkiye’nin küresel markası Halkbank’a kumpas kuran eski New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara da FETÖ yapılanmasına destek verdiği ve örgütle yakın ilişkiler içinde olduğu ortaya çıkan bir diğer önemli isim. ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarılığı ile Bakan Yardımcılığı yaptıktan sonra CIA Direktör Yardımcılığına atanan David Cohen de Halkbank'a yönelik başlatılan mali operasyon ve FETÖ ile olan bağlantılarıyla ön plana çıkan isimlerin başında geliyor.


PARAYLA SATIN ALINDI


Soruşturmaya dahil olan isimler ABD siyaseti ve derin devleti için kilit noktadalar. ABD'deki önemli isimlerin başında Demokrat Parti’nin New York Senatörü olan Charles Ellis "Chuck" Schummer geliyor. Schummer, terör örgütü FETÖ'den aldığı milyonlarca dolara ulaşan bağışlarla ve örgütün ABD siyaseti içerisinde savunuculuğunu yapmasıyla tanınıyor.


Kaynak: Diriliş Postası


Son Güncelleme: 16.04.2017 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.