Girişimcilik eğitimi için protokol

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) işbirliği ile girişimcilik eğitimi için protokol imzalandı.

16 Şubat 2017 Perşembe 17:23
Girişimcilik eğitimi için protokol

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) işbirliği ile girişimcilik eğitimi için protokol imzalandı.


İş-Kur İl Müdürlüğü ve Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) işbirliği ile Çorum’da istihdamın korunması, artırılması ve işsizliğin azaltılması, girişimciliğin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, ekonomide yeni işlerin yaratılması ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve bunların geliştirilmesi amacıyla 150 kişiye 32 saatlik girişimcilik eğitimleri gerçekleştirmek üzere 16.02.2017 tarihinde İl Müdürü Ali Şahan ve ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür Girişimcilik Eğitim Programı İşbirliği Protokolü imzaladı. 
Eğitimler ilan edilecek program çerçevesinde yıl içerisinde gerçekleştirilecek.

İş kurma düşüncesi olup da gerçekleştirme imkanı bulamayan vatandaşlar katılımcı mülakatları sonucu eğitime dahil edilecek olup, vatandaşların katıldıkları eğitim sonucunda, katılım belgesi alacaklar ve iş kurma planı hazırlayıp resmi işyeri açma şartlarını yerine getirdikten sonra KOSGEB’e başvuru yapabilecekler.


KOSGEB tarafından başvurunun uygun bulunması halinde finansman sağlanacak olup, İl Müdürü Ali Şahan; Destek verilmeyen sektörlerin tarım, hayvancılık, eğitim ve spor sektörü olduğunu belirtti.


Eğitim başlama ve bitiş tarihleri ile ilgili ayrıca İl Müdürlüğünce duyuru yapılacak olup, bu eğitimlere katılmak isteyenlerin İl Müdürlüğü duyurularını takip etmeleri gerekiyor.


Son Güncelleme: 16.02.2017 19:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.