Göçmenler ile ilgili eğitim semineri tamamlandı

Göçmen bireylerin eğitimleri için öğretmen yeterliliklerinin artırılması proje eğitimi seminerleri tamamlandı.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 11:07
 Göçmenler ile ilgili eğitim semineri tamamlandı


Göçmen bireylerin eğitimleri için öğretmen yeterliliklerinin artırılması proje eğitimi seminerleri tamamlandı.


Başöğretmen Atatürk İlkokulu tarafından hazırlanan ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteklediği “Göçmen Bireylerin Eğitimleri İçin Öğretmen Yeterliliklerinin Artırılması Proje Eğitimi Semineri”  Rehberlik Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı.


24-26 Mayıs tarihleri arasında Başöğretmen Atatürk İlkokulu yönetici ve öğretmenlerine yönelik 16 saatlik eğitim içeren seminere ilave olarak, Cuma günü sabah İlimiz merkezdeki okul müdürleri ve rehber öğretmenlerine yönelik ayrı bir oturum daha yapıldı. Tiyatro Salonundaki oturuma Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesinden mülteci öğrenci Hüseyin Askeri de katılarak göç etme nedenleri ve süreci ile ilgili yaşadıklarını paylaştı.


Seminerlerde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Itır Tarı Cömert tarafından; göçmen psikolojisi, göç eden bireylerin yaşadığı travmalar, göç eden bireylere eğitim yaklaşımları başlıklarında eğitim verildi.


Rehberlik Araştırma Merkezi Toplantı Salonundaki sertifika törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük: “Başöğretmen Atatürk İlkokulumuzun yönetici ve öğretmenleri böyle güzel bir proje hazırladılar. Öğretmenlerimizin birlikte hareketiyle OKA desteğiyle böyle bir proje yapmış olmanızdan dolayı tebrik ediyorum. Farklılıklar başarının hızını ve yönünü değiştirmiş oluyor. 18-19 okulumuzda yabancı uyruklu öğrencilerimiz mevcut.  Bu proje ile okulda yaptığınız diğer çalışmalar ve bu seminer için burada bulunmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca konunun uzmanı öğretim üyesi arkadaşımız Itır Hanım buraya gelerek bizlerle bilgilerini paylaştılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalara devam edilir.” dedi.


Son Güncelleme: 29.05.2017 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.