Gökçek’ten Hitit heykeli açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Kutsal emanetler müzesi için dünyanın dört bir yanından emanetleri toplatıyorum” dedi.

18 Mayıs 2017 Perşembe 23:36
 Gökçek’ten Hitit heykeli açıklaması


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Kutsal emanetler müzesi için dünyanın dört bir yanından emanetleri toplatıyorum” dedi. 


Gökçek, katıldığı bir televizyon programında, Ankapark’tan, Ulus’a, Hitit Heykeli’nin Çorum’a taşınması tartışmalarından, Hacı Bayram-ı Veli Camii çevresinde yapılacak İnanç, Bilim ve Kutsal Emanetler Müzelerine kadar merak edilen pek çok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Gökçek, soruları da cevaplandırdı.


Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun önerisiyle Başkent’teki Hitit Heykeli’nin Çorum’a taşınması söylemlerine dair soruları cevaplandıran Başkan Gökçek, “Çorum milletvekili, eski Hak-İş Konfederasyonu başkanımız, dedi ki, ‘Hitit Heykeli Ankara’nın simgesi değildir. Bu bizim Çorum’un sembolüdür, burada olması doğal değil, biz bunu Çorum’a istiyoruz.’ Düşündüğün zaman son derece mantıklı bir şey. Şimdi telaşı almış herhalde birilerini. Her şeyin olma ihtimali var. Ama bu kamuoyunda tartışılır” açıklamasını yaptı.

Başkan Gökçek, “Olur olmaz, dava açılır diyorlar şimdi Davayı kazanırlar, mecburen veririz. Ne olacağını bilemiyoruz. ‘Veririm’ de demem, ‘vermem’ de demem. Bakalım derim. Allah bilir” dedi.


İHA


Son Güncelleme: 19.05.2017 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.