Hastanenin eski blokları yıkılıyor

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Hitit Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nin eski bloklarının yıkılacağını söyledi.

26 Temmuz 2014 Cumartesi 18:48
 Hastanenin eski blokları yıkılıyor


Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Hitit Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nin eski bloklarının yıkılacağını söyledi.


Vali Sabri Başköy, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve hastane yöneticileri ile birlikte hastanede yeni yapımına başlanan poliklinik temeli ve Sağlık Müdürlüğü’nün tüm birimleriyle birlikte taşınacağı alanda inceleme yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, “Mevcut hastanemizin binasının ve alanının yeniden değerlendirilmesi için çalışmalar yapacağız.” dedi.


Agah Kafkas yatırımı devam eden hastanenin tamamlanmasıyla birlikte, mevcut hastanede de ciddi iyileştirme çalışmalarına imza atacaklarını, ancak eski blokların yenilenme çalışmalarına cevap veremeyecek durumda olduğu için yeniden değerlendirme çalışmaları kapsamında yıkılacağını ifade etti. Hastane bahçesinde bulunan ağaçların mümkün olduğu oranda korunması ve gelecek nesillere aktarılması için plan ve projelerin doğaya bağlı olarak geliştirildiğini vurguladı.


‘Çorum’un meydan projesine katkı sağlayacağız’


Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, eski lojman alanına yapılacak binaya Sağlık Müdürlüğü’nün tüm birimlerinin taşınacağını, mevcut Sağlık Müdürlüğü alanının da meydan projesi için devredileceğini bildirdi.  Selçuklu mimarisinde 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip L tipi bir proje üzerinde çalışıldığını aktaran Kafkas, projesi hazırlanan alanda ayrıca 112 Komuta Kontrol merkezi bulunacağını ve bir de  112 istasyonu oluşturulacağını açıkladı.


Kafkas’tan geçmiş olsun ziyareti


Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapımı tamamlanan acil müşahade odalarını ziyaret etti. Burada tedavi gören hasta ve yakınları ile sohbet ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, özellikle yaşlı ve çocuklarla ilgilenerek onlarla ilgilendi.

 




Son Güncelleme: 26.07.2014 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.