‘Hayvancılığı geliştirmeliyiz’

Vali Necmeddin Kılıç, Çorum İl Stratejik Gelişim Planı kapsamında Alaca’da muhtarlarla bir araya geldi. Vali Kılıç, “ Çoban sorunumuz var. Özbekistan’dan, Kırgızistan’dan çoban getireceğiz Hayvancılığı geliştirmeliyiz." dedi.

03 Ocak 2017 Salı 17:50
‘Hayvancılığı geliştirmeliyiz’

Vali Necmeddin Kılıç, Çorum İl Stratejik Gelişim Planı kapsamında Alaca’da muhtarlarla bir araya geldi. Vali Kılıç, “ Çoban sorunumuz var. Özbekistan’dan, Kırgızistan’dan çoban getireceğiz Hayvancılığı geliştirmeliyiz." dedi.


Ay Yıldız Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.


Programda konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç dünyanın en pahalı etini Türkiye’nin tükettiğini belirterek, “Hayvancılığı geliştirmemiz lazım” diye konuştu.

‘HAYVANCILIKTA GÜZEL PARA VAR’

Hayvancılığın geliştiğinde göçün de duracağını ifade eden Vali Kılıç, “Refah düzeyi arttı. Hayvancılıkta güzel para var. Dünyanın en pahalı etini Türkiye tüketiyor. Hayvancılığı geliştirmemiz lazım. Hayvan üreticilerimizden de bundan sonra küpe parasını almayacağız.


‘ÇOBAN İTHAL EDECEĞİZ’


Meralarımız boş. Çoban sorunumuz var. Valiliğimiz bununla ilgili tedbirde aldı. Özbekistan’dan, Kırgızistan’dan çoban getireceğiz. Çoban ithal edeceğiz. Koyun keçi üreticileri birliklerine beş dönüm arazi tahsis edeceğiz koç koyun deposu yapacağız. Muhakkak hayvan sayısını çoğaltmamız lazım. Böylece ilimiz zenginleşir, halkımız zenginleşir ve göç durur.” şeklinde konuştu. 
Konuşmasında muhtarlardan destek isteyen Vali Kılıç, “Köyünüze bir yabancı gelirse, dikkat çekecek bir şey görürsek bunları zabıtamıza, emniyetimize haberdar edelim.” diyerek çağrıda bulundu.



‘BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR’


Türk milletinin bundan sonra daha çok bir ve beraber olması gerektiğini de vurgulayan Vali Kılıç, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bin yıldır bu topraklardayız. Dünya yan yana gelmiş bizi bu topraklardan çıkarmak istiyor. Bizi yok etmek istiyorlar. Türkiye yeni bir kurtuluş mücadelesi veriyor. Biz bu hainlerin defterini düreceğiz. Bu yeni savaşta devlete her birimizin ayrı ayrı yardımcı olması lazım. Eğer Çanakkale’de ki gibi bir olmazsak başarıyı tam sağlayamayız. Köyünüze bir yabancı gelirse, dikkat çekecek bir şey görürsek bunları zabıtamıza, emniyetimize haberdar edelim. Asayiş güçlerimize yardımcı olalım. Bugün her zamankinden daha fazla birliğe beraberliğimize ihtiyacımız var. Bugünleri atlatacağız. Türkiye bugün dünyanın dikkat çektiği bir ülke. Çok ileriye gidiyoruz. Zenginleştik. Yarınlar bizim inşallah. Daha çok müreffeh olacağız. Çocuklarımız dünyanın en zengin, en medeni, en müreffeh ülkesinde yaşayacak. Biz bugün birbirimize daha sıkı sarılırsak çocuklarımıza daha güzel bir vatan bırakacağız inşallah.”


EYVAZ, PROJELERİ ANLATTI


Programda konuşma yapan Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz’da 2009-2014 yılları arasında Alaca’ya yapılan hizmetler ve 2014-2019 yılları arasında Alaca’ya yapılacak olan projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. 
Vali Kılıç toplantıda köy muhtarlarının sorunlarını tek tek dinleyerek, taleplerini not aldırdı.





Son Güncelleme: 03.01.2017 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.