Hedef toplumsal ahlâk

Çorum Müftülüğü tarafından toplum eğitimleri çalışmaları kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecek.

19 Kasım 2013 Salı 15:43
 Hedef toplumsal ahlâk


Çorum Müftülüğü tarafından toplum eğitimleri çalışmaları kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecek. Bu çalışmalar ile ahlaklı bir insan topluluğu oluşturmayı hedefleyen Müftülük, hem cami cemaatini eğitirken hem de Kur’an kurslarında okuyan kadınları dini konularda bilgilendirecek.

Müftü yardımcıları ile dün bir basın toplantısı düzenleyen Müftü Mehmet Aşık, gençlerin ve toplumun eğitilmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı bir dizi programların olduğunu söyledi.  Aşık, toplumda bazı olumsuzlukların yaşandığına dikkat çekerek, “Gençlerimizin olumsuz alışkanlıklarını önlemek, kötülüklerden uzak durmasını sağlamak için il ve ilçe camilerimizde 4 vakit namazdan önce veya sonra programlar düzenledik. Devlet herkesin başına bir polis dikemez. Bizler dinimizi gönüllere işleyerek gençlerimizi kötülüklerden uzak durmasını sağlayacağız. Bu programların sayesinde Allah sevgisini, peygamber sevgisini kalplere işlemeyi hedefliyoruz. 6 mahallemizde okul konferans salonlarında çeşitli konularda konferanslar düzenleyeceğiz. Bayan vaizler 6 ay boyunca okullara giderek velilere ve mahalle sakinlerine konferans verecek.”






Son Güncelleme: 19.11.2013 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.