‘Hekim bilgili ve sabırlı olmalı’

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi'nce ortaklaşa düzenlenen söyleşide, Çorum'un ilk doktorlarından olan ve Çorum'un Sağlıktaki Çınarı ismiyle anılan Dr. Rıfat Patır, genç meslektaşları ve öğrencileriyle bir araya geldi.

24 Kasım 2015 Salı 22:49
‘Hekim bilgili ve sabırlı olmalı’

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi'nce ortaklaşa düzenlenen söyleşide, Çorum'un ilk doktorlarından olan ve Çorum'un Sağlıktaki Çınarı ismiyle anılan Dr. Rıfat Patır, genç meslektaşları ve öğrencileriyle bir araya geldi. Hatıralarını paylaşan Dr. Rıfat Patır, genç meslektaşlarına ve öğrencilerine, "Hekim bilgili ve sabırlı olmalı, hastasıyla konuşabilmeli ve onu anlamalı." dedi.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Prof. Dr. Nurcan Baykam, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Demiryürek ve çok sayıda davetli katıldı.

Slayt sunumuyla hayatından kesitler sunulan Dr. Rıfat Patır'la ilgili düşüncelerini paylayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, doktorluğun sağlık hizmetleri yanısıra topluma örnek teşkil eden öğretici yanı bulunduğuna işaret ederek, "Kendi branşları dışında hastasıyla ilgilenmeyen doktorlarla birlikte, hasta doktor ilişkisi zayıfladı. Hekimliğin gerçek anlamını yıllardır Çorum'da yaşatan değerli hocamız Rıfat Patır, sadece meslek mensubu olarak kendini görmeyip, toplumla kucaklaşan ve yol gösteren bir meslek büyüğümüzdür." dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Demiryürek'in sorularıyla başlayan söyleşiyi sohbet havasında sürdüren Dr. Rıfat Patır, 9 yaşına rağmen insanları muayeneden vazgeçmediğini veinsanların derdine çare üretmk için çalıştığını anlatarak, meslek hayatına ilişkin önemli hatıraları paylaştı.

Dr. Rıfat Patır, kendisinin ihtisas yapmamasına karşın, ilk görev yeri olan Mardin'de 3 yıllık sürede tek doktor olarak verdiği hizmetinde, adeta tüm branşlarla ilgili ihtisas yaptığını, okumaktan ve yeni gelişmelerden uzak kalmadığını aktardı.

Hekimin bilgili ve sabırlı olması gerektiğinin altını çizen Patır, "Hekim bilgili, sabırlı ve hastasıyla konuşabilen insan olmalıdır. Hastasını yatırıp muayene etmeli, tespit ettiği rahatsızlıkla ilgili tahlil istemelidir. Meselenin özü insana değer verip, topluma hizmet aşkı taşımaktadır." dedi.




Son Güncelleme: 24.11.2015 22:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.