Hıdırlık ve Kerebi Gazi İçin İmzalar Atıldı

Çorum’un manevi merkezi konumunda olan Hıdırlık Camii ve çevresindeki türbeler restore edilerek çevre düzenlemesi yapılacak.

23 Mayıs 2016 Pazartesi 16:56
 Hıdırlık ve Kerebi Gazi İçin İmzalar Atıldı


Çorum’un manevi merkezi konumunda olan Hıdırlık Camii ve çevresindeki türbeler restore edilerek çevre düzenlemesi yapılacak.


AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Hıdırlık Camii ile birlikte Hıdırlık mevkiinde Süheyb-i Rumi, Kereb-i Gazi ve Ubeyd-i Gazi olarak bilinen sahabelerin yer aldığı 3 türbenin restorasyonu için yüklenici firma ile sözleşmenin imzalandığını açıkladı.


Çorum Merkez Hıdırlık Camii ve Kerebi Gazi Türbesi onarımına yönelik ihalenin 29 Nisan 2016 tarihinde yapıldığını hatırlatan Milletvekili Ceylan, ihaleyi 700.000,00-TL bedelle alan SBS Rest. Org. İnş. Turz. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. ile sözleşme imzalandığını, yer tesliminin 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü yapılacağını, ancak onarıma Ramazan ayı sonrasında başlanacağını bildirdi.


İşin 400 günlük süreyi kapsadığını ifade eden Ceylan, cami ve türbelerin 2017 Ağustos ayında bitirileceğini kaydetti.


İnanç turizmi açısından önemli bir merkez olan, Çorum halkının sık sık ziyaret ettiği Hıdırlık'taki sahabe kabirleri ve müştemilatı, Milletvekili Ceylan'ın girişimleri ile restore edilecek.


Ceylan, Çorum'un manevi değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini, bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmanın boyunlarının borcu olduğunu ifade etti.

 

 

Son Güncelleme: 23.05.2016 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.