HİTÜ ve KÜMAŞ işbirliği yapacak

Hitit Üniversitesi ile KÜMAŞ A.Ş. arasında ortak proje anlaşması imzalandı.

25 Ekim 2016 Salı 09:52
 HİTÜ ve KÜMAŞ işbirliği yapacak


Hitit Üniversitesi ile KÜMAŞ A.Ş. arasında ortak proje anlaşması imzalandı.


Hitit Üniversitesi ile sinter manyezit ve bazik-asidik refrakter malzeme üretimi ile dünyada bilinen bir marka olan KÜMAŞ A.Ş. arasında "Yönetim Danışmanlığı Sözleşmesi Ar-Ge ve Ürün Geliştirme Teknik Danışmanlık Hizmeti" sözleşmesi imzalandı.


Anlaşma kapsamında, KÜMAŞ Manyezit Sanayi  A.Ş'nin alev geciktirici olarak geliştirdiği ürünlerden,  kompozit levhaların hem üretiminde hem de kullanım aşamasında karşılaşılan sorunların incelenmesi, Ar-Ge kapsamında sorunların giderilmesi amaçlanıyor.


Hitit Üniversitesi'nden konu hakkında yapılan açıklamada, "Bu kapsamda ihtiyaç duyulan Ar-Ge faaliyetlerinin ve analizlerin Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulamam ve Araştırma Merkezi'nde (HÜBTUAM) yapılmasına karar verilmiş olup proje süresince HÜBTUAM; Polimer Analiz teknikleri, Isısal Analiz ve Yüzey Analiz teknikleri, Mekanik Analiz teknikleri ve Mikroskobik Analiz tekniklerinde çözüm ortağı olarak yer almaktadır. Bununla birlikte KÜMAŞ A.Ş'ye proje kapsamında akademik danışmanlık desteği de sağlanmaktadır.  Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında oldukça önemli olan anlaşma, projenin başarı ile sonlandırılması durumunda benzer sürdürülebilir işbirliklerinin üniversite ve bölge başta olmak ülkemiz için örnek oluşturması bakımından da önemli bir anlam taşımaktadır" denildi.


Son Güncelleme: 25.10.2016 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.