İskilip esnafını sevindiren karar

İskilip Belediye Meclisi’nin büyük alışveriş merkezlerinin açılmasını zorlaştıran...

11 Nisan 2014 Cuma 10:19
 İskilip esnafını sevindiren karar


İskilip Belediye Meclisi’nin büyük alışveriş merkezlerinin açılmasını zorlaştıran kararına ilk olumlu tepki Bakkallar ve Tuhafiyeciler Odası’ndan geldi.

Oda Başkanı Osman Top, sadece ilçede değil tüm Türkiye’de bakkalından manavına, kasabından fırınına, şarküterisine kadar yaklaşık 2,5 milyon kadar küçük esnafın, büyük alışveriş mağazalarının kullandığı orantısız güç karşısında baş edemez duruma geldiğini belirterek, şöyle dedi; “Seçim öncesinde ilçemizin potansiyeline göre büyük alışveriş mağazalarının çokluğunun yanı sıra, faaliyet gösteren mağazalardan birinin 2. şube açma girişimlerinden duyduğumuz rahatsızlığı gerek eski belediye başkanımızla gerekse siyasi parti belediye başkan adaylarımızla birebir görüşerek dile getirmeye çalıştık. Bütün görüşmelerimizin neticesinde vardığımız ortak sonuç, böyle bir duruma kesinlikle müsaade edilmeyeceği ve esnafımızın sonuna kadar korunacağı yönünde olmuştur.

Bugün gelinen noktada Belediye Başkanımız Recep Çatma’nın gerçekleştirdiği ilk meclis toplantısında bu konuyu belediye meclisi gündemine alması ve meclis onayıyla esnafımızı koruma altına alma çalışması tüm esnafımızı ziyadesiyle memnun etmiştir ve takdirle karşılanmıştır. Diğer taraftan bu gündemin tamamen gereksiz, sebepsiz ve bilgisizlik olarak değerlendirilmesi de bizi ziyadesiyle üzdüğü gibi siyasi malzeme olarak kullanıldığının savunulması da seçimlerin yeni bittiği şu dönemde bir o kadar anlamsız gelmiştir.

Konuyu sadece esnafın mağduriyeti olarak düşünmeyip genel olarak ele almak gerekirse,  çevrecilik, şehircilik anlayışı ve şehir içi trafik sorunlarının çözümü belediyelerin  görevlerindendir ve çözümü adına da bu karar büyük önem taşımaktadır.

Evine ekmek götürebilmek, çocuklarını daha iyi şartlarda okutabilmek için günlerinin 16 saatini dükkânlarında alışveriş yapabilmek için geçiren küçük esnafımıza yaşam hakkı tanımayan büyük alışveriş merkezlerinin açılmasını zorlaştırmaya yönelik meclis kararının alınmasını sağlamasından dolayı İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma’ya bu özverili kararından dolayı tüm esnaf ve sanatkârlarımız adına teşekkürü bir borç bilir, tüm sorumluluğu üstlenerek büyük fedakârlık örneği gösterdiği için ileride aksine oluşabilecek her hangi bir durumda çekimser kalmayıp sonuna kadar yanında olacağımızı değerli kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”





Son Güncelleme: 11.04.2014 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.