İskilip’te doyulmaz ziyafet

İskilip'te İHL'ler arası hafızlık ve ezan okuma il birinciliği yarışması yapıldı

31 Aralık 2017 Pazar 17:58
İskilip’te doyulmaz ziyafet

Çorum’un İskilip ilçesinde İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında Kur’an’ın Genç Muhafızları ‘Hafızlık’ ve Genç Bilaller ‘Ezan Okuma’ İl Birinciliği yarışması yapıldı.
İskilip Ulu Camii'nde düzenlenen yarışmaya hafızlık ve ezan okuma kategorilerinde 8'er okul katıldı.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, yarışmada amacın öğrencilerin mesleki gelişimlerini, bilgi ve becerilerini artırmak olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin mesleki yeterliliklerini ortaya çıkarıp, minbere, mihraba insan kazandırmak ve geleceğin din görevlilerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Allah ve peygamber sevgisi, vatan sevgisi, İslam’ın hoşgörüsü ile yetiştirmeye çalıştığımız hafızlarımız, Kur’an bülbüllerimiz ve ezanın genç Bilalleri ile sizleri baş başa bırakıp yarışmacı öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.


Yarışmada Seçici Kurul Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi İbrahim Kaplan, Çorum Merkez Ulu Cami Müezzin/ Kayyımı Hasan Çakmak, İskilip Çakmakdede Kur'an Kursu Öğreticisi Mustafa Karaçam, Yıldırım Beyazıt İ.H.O Öğretmeni İsmail Keskin, Cumhuriyet Ortaokulu Öğretmeni Hüseyin Gümüş’den oluştu.

Birbirinden güzel seslerin  ezan okuduğu yarışmada hafızlık dalında birinciliği  Çorum Merkez Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Lütfullah Uzun, Genç Bilaller ezanı güzel okuma kategorisinde birinciliği İskilip Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Barış Uzun kazandı.


Yarışmalarda birincilik elde eden öğrencilere ödüllerini  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır  ile İskilip İlçe Müftüsü Nurettin İçtüzer verdi.

İskilip İmam Hatip Okulları İlçe Koordinatörü Mustafa Lekin her iki kategoride birinci olan öğrencilere Umre hediyesi heyecanlandırdı. Daha önce Osmancık'ta yapılan Kur'an-ı Kerimi Yüzüne Güzel Okuma Yarışması'nda İl Birincisi olan Çorum Merkez Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yasin Şeker'e de umre hediyesini İskilipli işadamı Süreyya Kavlu vermişti.

Her iki yarışmaya vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

İSKİLİP

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.