İskilip'te Girişimcilik Eğitimi Sertifikaları Dağıtıldı

Çorum Valiliği himayesinde Güzel Çorum’u Kalkındırma Derneği ile İskilip Kaymakamlığı işbirliğinde gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonunda 24 kişi başarılı bulunarak sertifika almaya hak kazandı.

09 Şubat 2016 Salı 09:51
İskilip'te Girişimcilik Eğitimi Sertifikaları Dağıtıldı

Çorum Valiliği himayesinde Güzel Çorum’u Kalkındırma Derneği ile İskilip Kaymakamlığı işbirliğinde gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonunda 24 kişi başarılı bulunarak sertifika almaya hak kazandı.

Yapılan açıklamaya göre, KOSGEB destekli girişimcilik eğitimleri Çorum merkez ve ilçeleri olmak üzere Ekim 2015 ve Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu protokol kapsamında ilk eğitim İskilip'te, İskilip Kaymakamlığı tarafından proje ile ilgili duyuru yapılarak müracaatlar alınıp kursu başlatıldı ve eğitim belgeleri dağıtıldı. Eğitim Belgelerinin yanı sıra Çorum Valisi Ahmet Kara tarafından imzalı her katılımcıya “Kadın Girişimciliği, Kadın Savunuculuğu ve Pozitif Ayrımcılık Eğitimine” katıldıkları için Teşekkür Belgesi verildi. Katılımcıların belgeleri ve sertifikaları İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy tarafından takdim edildi. 

7 Aralık 2015 Pazartesi günü başlayan kurs, 18 Aralık 2015 Cuma günü yapılan sınavla sona ermişti. 


İşte Kadın Eli Projesi süresinin 349 gün, toplam proje bütçesinin ise 90.527,00 TL olduğu belirtildi. Bakanlıkça karşılanacak tutar 78.287,00 TL iken dernek katkısı 7.200,00 TL olan projeye, proje ortaklarının ayni katkısı ise 5.040,00 TL. 

İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika dağıtım törenine katılarak, girişimcilik konusunda “ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş geliştirme merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, istihdamın artırılması gibi konularda İskilip’imize büyük katkılar sağlayacak olan bu projeyi hayata geçiren Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyorum, girişimcilik belgesini almaya hak kazanan hanımefendileri tebrik ediyorum ve belgelerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Projenin ilk uygulamasının İskilip'te başlamasının da ayrıca gurur verici olduğunu ifade eden Kaymakam Gürsoy, İlçemizde daha önce İskilip Kaymakamlığı olarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunun açıldığını bu proje ile ikinci defa girişimcilik kursunun açıldığını, talep olması halinde kadın girişimcilerimize yönelik tekrar bir kurs açılacağını söyledi. 

Son Güncelleme: 09.02.2016 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.