İsrail geri adım attı

İsrail, İslam dünyasını karşısına aldığı Mescid-i Aksa hamlesinde tamamen geri adım attı. BBC, Tel Aviv yönetiminin Kudüs'teki kutsal mabed çevresindeki son güvenlik önlemlerini de tamamen kaldırdığını son dakika haberi olarak duyurdu.

27 Temmuz 2017 Perşembe 12:51
 İsrail geri adım attı


İsrail, 
İslam dünyasını karşısına aldığı Mescid-i Aksa hamlesinde tamamen geri adım attı. BBC, Tel Aviv yönetiminin Kudüs'teki kutsal mabed çevresindeki son güvenlik önlemlerini de tamamen kaldırdığını son dakika haberi olarak duyurdu.

Mescid-i Aksa çevresinden temizlenenler arasında bariyerler ve kameralar bulunuyor. Büyük tepkiye yol açan metal dedektörler, iki gün önce sökülmüştü.


Söz konusu hamlenin ardından Filistinliler, kutsal mabedde ibadet etmeye başlıyor. Haberi Associated Press (AP) acil koduyla geçti. Kudüs'teki Müslüman liderler, halka Mescid-i Aksa'da yeniden ibadet etmeye başlamaları çağrısı yaptı.

İsrail'in güvenlik önlemlerini sona erdirmesiyle, alandaki Filistinliler kutlama yaptı.Böylece, Kudüs ve Mescid-i Aksa, 14 Temmuz öncesine geri dönmüş oldu.


(Milliyet)



 

Son Güncelleme: 27.07.2017 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.