Kadın ve gençler seçime gidiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde, Oda ve Borsaların bünyesinde...

16 Kasım 2014 Pazar 14:56
Kadın ve gençler seçime gidiyor


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde, Oda ve Borsaların bünyesinde yapılandırılan ve 81 ilde faaliyetlerini sürdüren TOBB İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarında yeni seçim dönemi başladı. TOBB Çorum Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu icra komitelerini ve başkanlarını seçmek için 25 Aralık 2014 perşembe günü sandık başına gidecek. TOBB, güçlü bir temsil için her ile oda ve borsaların meclis üyesi kadar kontenjan ayırdı. Bu kapsamda Çorum'daki Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulundaki üye sayısının da 55 olması hedefleniyor.


İl kuruluna üye olacak kadın girişimcilerin ticaret siciline kayıtlı, gerçek kişi tacir veya tüzel kişilerin ortağı, yönetim kurulu üyesi, yöneticisi, genel müdürü veya murahhas azası, girişimcilik konusunda çalışmalar yürüten üniversite öğrencileri, öğretim görevlileri veya öğretim üyeleri ile gerçek kişiler olması gerekiyor.  


İl Kuruluna üye olacak genç girişimcilerin ise, 18 yaşından gün almış, kırk yaşından ise gün almamış olması, ticaret siciline kayıtlı, gerçek kişi tacir veya tüzel kişilerin ortağı, yönetim kurulu üyesi, yöneticisi, genel müdürü veya murahhas azası olması seçim kriterlerini oluşturuyor. 


Seçmen listesine girecek Kurul üye kayıtlarının gerçekleşebilmesi için, İl Kadın Girişimciler Kurul Üyesi adayının www.kadingirisimciler.org.tr adresinde ve İl Genç Girişimciler Kurul Üyesi adayının www.gencgirisimciler.org.tr adresinde bulunan formu eksiksiz doldurması ve 24 Kasım 2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Oda’ya teslim etmesi gerekiyor.


TOBB Çorum Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ve TOBB Çorum Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi'ne aday olmak isteyenler bir dilekçe ve ekinde aday olabilme şartını destekleyen adli sicil belgesi ile birlikte en geç 22 Aralık 2014 Pazartesi akşamı mesai bitimine kadar Oda’ya başvuruda bulunabilecekler. Seçimler ise 25 Aralık 2014 Perşembe günü saat 10.00 ile 16.00 arasında Oda Meclis Salonu'nda yapılacak. 


Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, komite seçimleri öncesi KGK ve GGK Üyeleri ile bir araya geldi. TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Aykut Kolağası ile Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Kepçeli ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk’un yanı sıra her iki kurulun da üyelerinin katıldığı toplantıda seçimler için yapılması gereken hazırlıklar masaya yatırıldı.


TSO Başkanı Başaranhıncal, seçimlerin Çorum ve ülkemizde genç girişimciliğin ve kadın girişimciliğin daha fazla benimsenmesine vesile olması temennisinde bulundu.



Son Güncelleme: 16.11.2014 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.