Kafes ve gece avcılarına ceza

Sosyal medya üzerinden gelen ihbarı değerlendiren ....

28 Eylül 2015 Pazartesi 18:30
 Kafes ve gece avcılarına ceza


Sosyal medya üzerinden gelen ihbarı değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü yetkilileri, gece avı yapan iki kişiye para cezası uyguladı.


Bilindiği gibi 2015-2016 yılı av dönemi 15 Ağustos 2015 Cumartesi günü yaban domuzu, bıldırcın ve üveyik avı ile başladı. Avın başlangıç tarihinden itibaren Şube Müdürlüğü tarafından kaçak avcılara yönelik mücadelede kapsamında bu güne kadar 594 adet avcıyı kontrol etti.


Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden alınan bir ihbarı değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü yetkilileri, gece avı yapan 2 kişiye 3 bin 654 TL idari para cezası ve 4 adet yaban tavşanı için 2 bin TL tazminat cezası uyguladı.


Yapılan açıklamaya göre, Yozgat’tan Çorum’a gelen ve Sungurlu ilçesinde kafes avcılığı yapan 2 kişi doğadan yakaladıkları 3 adet kınalı keklik ile beraber yakalandı. Kınalı keklikler tekrar doğaya salındı. Kafesine el konulan avcılara toplamda 4 bin 313 TL idari para cezası ile 3 adet kınalı keklik tazminatı olarak 1050 TL tazminat cezası verildi.


20 AVCIYA PARA CEZASI


Bayram haftasında merkez ilçeye bağlı Seydim, Mecidiyekavak ve Deniz köylerinde yapılan gece avı kontrollerinde yaban tavşanı avı yapan toplam 5 kişinin 4 adet yaban tavşanı ile av yaparken yakalandığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdür V. Yüksel Şimşir, “Yaban tavşanları imha edilmiş olup, 3 adet projektör ile 5 adet yivsiz otomatik av tüfeğine el konularak 9 bin 945 TL idari para cezası ile yaban tavşanlar için 2 bin TL tazminat cezası verilmiştir.


Bunlar dışında av koruma ve kontrol çalışmaları esnasında gündüz avlanan ve 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefet eden 11 kişiye 5 bin 650 TL idari para cezası uygulanmıştır. Toplamda 20 kişiye 28 bin 612 TL idari para cezası uygulanmıştır.


Gece ve gündüz olmak üzere avcılıkla mücadeleye yoğun şekilde devam edilecektir.” dedi.


Şimşir ayrıca, Çorum’da 37 adet tescili yapılmış avlak bulunduğunu ve avcıların internet üzerinden Yaban Hayatı Bilgi Sistemi (AVBİS)’ne av yapacakları günün bir gün öncesi gece 24.00’e kadar girerek aldıkları izin ile av yapabileceklerini söyledi.




Son Güncelleme: 28.09.2015 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.