Kentpark, yeşile büründü

Tamamlanıp hizmete girdiğinde Çorum’un en büyük parkı olacak Kentpark’ta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

09 Haziran 2017 Cuma 15:57
 Kentpark, yeşile büründü


Tamamlanıp hizmete girdiğinde Çorum’un en büyük parkı olacak Kentpark’ta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.


Yılsonunda hizmete sunulacak olan Kentpark’a dikilen yetişmiş ağaçlar ve yapılan diğer çalışmalarla birlikte Kentpar’ta önemli bir aşamaya gelindi. Geçtiğimiz kış ayında yurt dışından satın aldıkları 150 tırla Türkiye’ye nakledilen yaşları 15 ile 30 yaş arasında değişen yetişmiş yapraklı ve iğneli ağaçların Kentpark’a dikildiğini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bahar aylarının gelmesiyle birlikte dikilen ağaçlar yapraklarını açtı. Kentpark, daha şimdiden adeta bir orman halini aldı” dedi.


200 dönümlük Kentpark’taki çalışmaların hızla devam ettiğinin altını çizen Başkan Külcü, “Kentpark'ımızda 3500 tane yetişmiş ağaç olacak. 200 bin adet çalı türü bitki dikeceğiz. Bu dikilen ağaç ve bitkiler 1 kaç yıl içerisinde Kentpark’ı rengârenk hale getirecek. Yeşille iç içe oluşturulan açık hava spor alanları ile herkesin tercih edeceği bir yer olacak. Ayrıca içerisinde Türkiye’nin en büyük biyolojik arıtmalı sistemine sahip bir gölet de yer alacak. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.


Son Güncelleme: 09.06.2017 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatansever 2017-06-09 19:54:28

inşaallah külcü ilk kez doğru düzgün bir şey yapacak. artık var olan kibri tavan yapar.