Külcü’den flaş açıklamalar

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, stadyum alanının satışı ve yapılan imar çalışmalarına...

17 Ağustos 2015 Pazartesi 17:42
 Külcü’den flaş açıklamalar


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, stadyum alanının satışı ve yapılan imar çalışmalarına ilişkin eleştirilere cevap verdi. "Burada bir rant varsa, bu rant Çorum Belediyesi'nindir. %43'le tamamlanan ihaleye %43.1 veren varsa buyursun, Ahmet Ahlatçı'yı ikna etmek bana ait." diyen Külcü, Çorum'un ve Çorum Belediyesi'nin kazancı olmayan hiç bir işe adım atmayacaklarını, ihalenin adres teslimi yapıldığı eleştirilerinin ise, büyük bir fedakarlık yaptığını söylediği Ahmet Ahlatçı'yı haksızlık olduğunu bildirdi.


TETİKÇİLERİ ASLA DİKKATE ALMAM


Basın açıklamasına, bazı gazete başlıklarını örnek vererek başlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ilk önce yaptığı basın toplantısının hangi gerekçeyle yapıldığını açıklayarak, "Bu toplantı, tetikçi gazetecinin ciddiye alınmasıyla yapılmış bir açıklama değil, 250 bin hemşehrimizin kafasında oluşacak sorulara cevap verip, kamuoyunu bilgilendirme toplantısıdır. Bu hassasiyetim, kamuoyunu bilgilendirme hassasiyetidir." dedi.


HEDEF BÜYÜK


Çorum'u 2023 vizyonuna taşımak için büyük hedefleri olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, stadyum alanı satışı, yapılan imar düzenlemesi, siyasi partilerin eleştirisi ve hayata geçirilecek projelerin ardından hangi hedeflerle ilgili planlama yaptıklarını aktardığı basın toplantısında şunları ifade etti;


MALUM TETİKÇİ


“Belediye aleyhinde yürütülen kampanyanın tetikçiliğini yapan malum kişiyi asla ciddiye almam ve bu açıklamalar, tetikçi gazetecinin ciddiye alınmasıyla yapılmış bir toplantı değildir. Söz konusu tetikçi, daha dün Kültür Sitesi'nin yerine alışveriş merkezi yapılmalı şeklinde başlıklar atmıştı.


BİLGİ FUKARASI


Belediyeyi eleştirdiği yazılarında rogar mı, yoksa logar mı diyeceğini dahi bilmeyecek kadar cahil bilgi fukarasıdır. Benim önemsediğim şey 250 bin insanın aydınlatılmasıdır.


YEMİNLİ KÜLCÜ VE AHLATÇI DÜŞMANI


Malum kişi yeminli Muzaffer Külcü düşmanıdır. Aynı zamanda onun yeminli Ahmet Ahlatçı düşmanı olduğunu da herkes bilir. Mahkemelik oldular, hakkında 6 aylık hapis cezası verilmiştir. bunların dertleri üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir.


KANALİZASYON KAPAĞI SEVİYESİNDE KALSINLAR


Bunlar sürekli birilerinin tetikçiliğini yaparlar. Yarın birlikte ittifak yaptıkları insanlarla menfaatleri kesildiğinde, tutup bu kez de nasıl kumpas kurduklarını açıkça ifade ederler. Hayatımda tetikçi kullanmadım, tetikçilere değer vermedim. Biz onları kanalizasyon kapağı seviyesinde bırakıp, yolumuza devam edeceğiz.


SINIRI AŞAN BEDELİNİ ÖDER


Gazeteciler elbette eleştirecek, ama etik, ahlak ve hukuk sınırlarının olduğunu da unutmayacaklar. Aksi halde bedelini öderler. 6-7 yıllık bir süreci yönetiyoruz. Bundan 5 yıl önce çıkıp manşet attılar ve Belediye Sinpaş'la el mi sıkıştı? diye yazdılar. Herkes bu şehrin başkanına isnatsız saldırıyorsa, hesabını da verecek. Kimsenin böyle bir haddi yok.


SİYASİLERİN AÇIKLAMALARINI ÖNEMSİYORUM


Siyasi parti il başkanlarının açıklamalarını önemsiyorum. Ancak bu konuda bir açıklama yapılacaksa, bir ön hazırlık gerekir. Bu karalama kampanyasını yürütenler ne demişse, ona göre yapılmış açıklamalar var. CHP, BBP ve MHP il başkanlarının açıklamalarında, aynı hatalı bilgiler ve benzerlikler var. Yine de demokrasi adına bu açıklamaları önemsiyorum fakat klavuzu karga olanın açıklaması da böyle oluyor ne yazık ki.


PLANLAMA DÜN DEĞİL, 2012'DE YAPILDI


Biz bu plan değişikliğini, öyle açıklamalarda yazdığı gibi geçen gün veya geçtiğimiz gün gibi ifadelerle tarif edilecek bir zamanda yapmadık. Bu plan değişikliği 1 Mart 2012 tarihinde AK parti ve CHP'li üyelerin hayır oyu olmaksızın yaptık.


PLANDAKİ AVM, OTEL VE SAĞLIK ALANINI İPTAL ETTİK


İmar planlamasında ilk başta var olan avm, otel ve hastane yerlerini sonradan iptal edip, sadece konut ve ihtiyaçları karşılayacak oranda alışveriş dükkanları işaretledik.


KAZANAN ÇORUM BELEDİYESİ'DİR


Burada şehir estetiği eleştirisi ve birilerine peşkeş var gibi eleştirilerde bulunuyorlar. Bu bir rant değildir. Bir kazanan varsa, o da Çorum Belediyesi'dir. Geçen yıl 80-90 milyon TL olan ihale gelirimiz, bugün 250 milyon değerindedir. Eğer ortada bir fedakarlık varsa, o da ihaleye giren iş adamımız Ahmet Ahlatçı'ya aittir. Teklif verdiği için ben kendisine teşekkür ediyorum.


İHALE TAMAMLANDI, ÇORUM'A HAYIRLI OLSUN


Biz Çorum Belediyesi olarak 15 Ağustos'ta ihale ile ilgili onay yazımızı Ahlatçı Otomotiv'e tebliğ ettik. Belediye ihaleyi tamamlamıştır. Çorum'a hayırlı olsun.


DOĞRU İŞTEN GERİ ADIM ATMAM


Biz istişare edip bir karar verdikten sonra, eğer ki bizi ikna edecek başkaca bir husus yoksa, gerisin geriye asla dönmeyiz. Bu kararlılık ve cesaretimiz, milletimiz tarafından da takdirle karşılanmaktadır. Kararlılık ve cesaretimizi Çorum Belediyesi için kullanmaya devam edeceğiz.


İŞ ADAMLARIMIZI TAKDİR EDELİM


Buradan Çorum kamuoyuna ve STK'lara çağrıda bulunuyorum. Kabuğunu kırmış her şehrin 3 ya da 4 tane iş adamı vardır. onlar memleketlerinden kazandıklarını yine memleketlerine harcarlar, şehrin ekonomisini ve refahını büyütürler. Yatırımcı bundan vazgeçerse, kaybeden şehir olur. Bizim iş adamlarımız, kazandıklarını Çorum'a yatırır, bu takdire şayan bir davranıştır. Eğer ki onlar bir yatırıp 3-4 kazanmak isteselerdi, gidip büyük şehirlere yatırım yaparlardı, bizim ölçeğimizdeki bir Anadolu ilinde bu yatırımın karşılığı en fazla bir yatırıp, iki kazandırmasıdır. Ahmet Ahlatçı da büyükşehirlere yatırım yapmak yerine Çorum'a yatırım yapmayı tercih etmiştir. Sermaye bir kuş gibidir. Kendini nerede güvende hissederse oraya konar. Bir düşmanlık hıncıyla yatırımcılarımıza saldırmak doğru değildir.


İHALE HER ORTAMDA İLAN EDİLDİ


Bu ihalenin sessiz sedasız yapıldığı iddiaları da iftiradan ibarettin hakeza, ihalemiz her defasında resmi gazete, ulusal gazete ve iki ayrı yerel gazete olmak üzere iki kez ilan edilmiş, ayrıca çok sayıda da haberi yapılmıştır. Sağır sultanın duyduğu bu ihaleyi, belediyeye 500 metre mesafede oturanların duymaması gibi bir ihtimal yoktur.


% 43.1 VEREN VARSA GELSİN


Açıkça buradan söylüyorum, eğer bu ihaleye %43.1 verecek varsa hemen gelsin, Sayın Ahlatçı'yı ben ikna edeceğim. 20 milyon TL 15 gün içinde geçici teminat olarak bize verilecek, ardından 20 milyon TL sözleşme öncesi nakit olarak ödenecek.


STAD ÇEVRE YOLUNA, KOMPLEKS YÜZME HAVUZU YANINA YAPILACAK


Stadyumla ilgili ihaleye çıkıp, en geç 2 yıl içinde çevre yolunda stadyumu tamamlayacağız. Çorum Belediyespor, bir yıl mevcut statta maçlarını yapacak, ikinci yıl için görüşmeler yapıp tedbirlerimizi alacağız. Öte yandan Yüzme Havuzu yanındaki alanda yaptığımız planlama çalışmasıyla birlikte belediyemize geçen arazide, spor salonumuz, sentetik sahalarımız Bakanlık tarafından yapılacak.


KOŞAR ADIM ÇALIŞACAĞIZ


2023vizyonuna uygun eserleri hayata geçirmek için canla başla çalışacağız. Bu ivmeyle koşar adım çalışacağız.  Bu zamana kadar adım atamadığımız arasta ve spor tesisleri kalmıştı, şu an spor tesisleri kısmını hayata taşımış durumdayız.


SIRADA ÇİMENTO FABRİKASININ TAŞINMASI VAR


2009 yılında ilk görüşmesini yaptığımız çimento fabrikasının taşınması meselesi gündemimizdedir. Yeni süreci önümüze koyacağız. Bu yüksek bir maliyettir.


OTOPARKLAR VE RAYLI SİSTEM YOLDA


Ayrıca Gazi ve İnönü Caddeleri'nin trafik sorununun ortadan kaldırılması için meydan projemizin altında iki katlı otopark, Karakeçili Camii yanında otopark planlamamızın yanısıra, mevcut emniyet binasını da alarak oraya da otopark planlıyoruz. Mevcut hastane ile yeni yapılan hastane arasında Taksim'deki gibi bir raylı sistemle de nihai olarak trafiği bir noktaya getirmeyi planlıyoruz.


HEMŞEHRİLERİMİZİN GÖNLÜ RAHAT OLSUN


Halkımızın gönlü rahat olsun, gerçekçi, akılcı, cesur ve kararlı olarak Çorum'u 2023 vizyonuna hazırlayıp, Çorum'un kazanımları için çalışacağız."




Son Güncelleme: 17.08.2015 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet DEMİR 2015-08-18 00:41:05

arastayı yıkamayan başkan, yeteri kadar rant verememiştir.